Любопитно Полезно

Липсата на ефективен растеж на косата вече не е проблем!

От векове е известен проблемът с косопада. Още в Древен Египет и първите намерени папируси са открити йероглифи, изобразяващи хора с този проблем, а също и различни методи за лечение, включващи различни отвари и смеси. Днес ситуацията се разглежда много по-комплексно и е по-скоро част от синдром, засягащ целия метаболизъм на човешкото тяло. С развитието на медицината през последните десетилетия станаха известни не само причините за косопада, но различните видове лечение, за които се смята, че в по-голяма част от случаите притежават висок процент ефективност.

Защо косата ни спира да расте, а косопадът става видим?

Косопадът е съвсем нормален физиологичен процес, свързан с отпадането на космите от скалпа, поради навлизането в различни цикли на развитие. В определени ситуации обаче броят на отпадналите косми може да нарастне стремглаво. Но как да възстановим здравия растеж на косата ни? Хубаво е да заложим на редовна хигиена, щателен подбор на козметичните продукти, които използваме, третирането на косъма, приемът на вода и разнообразни хранителни вещества, подбирайки най-доброто меню за нас, здравословния начин на живот.

Въпреки всички предприети мерки, понякога може да няма задоволителен резултат. Следващата стъпка е консултация със специалист, който има възможността да пристъпи към подходяща лекарствена терапия, която може да се приложи както локално върху Вашия скалп, така и приемайки различни медикаменти и укрепвайки целия Ви организъм. В каквато и фаза да е проблемът, не забравяйте, че медицинското лице е това, което може да достигне до друг проблем във Вашето тяло, за което дори не подозирате, а косопадът да бъде само негова изява.

Ако всичко това не помага, имаме ли друг избор?

Винаги има друг начин. В 21. век това се нарича „трансплантация на коса“. Процедурата е сложна и като такава се изпълнява от специалист. Днес това е единственият постоянен начин, благодарение на който ние можем да сгъстим косата си. Както всяко правило, тук също има изключения и не всеки пациент може да се подложи на подобна процедура. Предварителната консултация със съотвеното медицинско лице ще Ви помогне да разберете дали сте подходящи за трансплантацията.

В основата на тази процедура стои преместването на група космени фоликули от едно място на Вашия скалп на друго. Така се получава своеобразно преразпределение и запълване на празните пространства. Ефектът е повече от очевиден, а линията на косата е добре оформена и изглежда напълно естествено!

Промяната в начина ни на живот, приемът на различни медикаменти или трансплантацията на коса са нещата, които могат да накарат скалпа ни да се върне към здравословното си състояние. Без значение от пола, косата е ключов елемент от нашата визия и е редно да се грижим за него по начина, по който се грижим и за цялото ни тяло. Време е отново да засияем!

Източник на снимка:

goodluz / Shutterstock.com

 

Подобни публикации

5 начина да подобрите пиенето си на кафе

gri123

Как се връзват балони за украса

admin

Какво ще стане, ако старомодните навици за запознанства се върнат на мода?

admin