Полезно

Какво трябва да знае един добър татко

бавачки на деца

Бебето се роди! Светът около вас внезапно се трансформира до неузнаваемост! И вие, внезапно в този момент, сте станали различни. Преди сте били неразделна двойка, а днес вече сте родители. Тази промяна ви вдъхновява, радва и в същото време плаши. Новите бащи се притесняват, дали ще се справят с ролята на бащи и някои от съветите могат да им помогнат още в самото начало

За да разберем какво трябва да направи татко, нека разберем какво е той? С какво е различен от мама? Може ли да бъде заменен о някой друг?

Статията е предоставена с вниманието и професионализма на bavachki.bg.

Бащата, като правило, няма хормони на ужас след бременност и раждането. От това следва, че той е по-балансиран, сдържан, събран. Татко може по-ясно да оцени ситуацията и, ако е необходимо, да я контролира.

Татко има повече свободно време, когато е вкъщи. Татко е по-силен физически, това е неоспорим факт.

Моралните и волеви качества на бащата са различни от майчините. Татко – е авторитетът в семейството, това е силна воля, вземане на отговорни решения.

И така, какво трябва да бъде състоянието на новия баща?

Управлява дома и да се грижи за децата. Когато детето току-що е родено, мама и татко са напълно способни да споделят отговорностите за грижа помежду си. Като цяло, бащата не може да кърми, но всичко останало е под негова власт. И той иска да бъде добър и грижовен съпруг. Може да се научи да сменя пелени, да приготвя храната, да облича и съблича бебето, да излиза на разходки с количка и т.н.

Цялата “мъжка” работа е свързана с физическа активност. Татко трябва да помни, че количката обикновено е много тежка и би било по-добре да помогне на мама да я изнася на улицата. Татко може да носи дете в кенгуро, а това също улеснява майката. Всички проблеми свързани с детските мебели, повдигане на тежки неща трябва да падат на раменете на бащата.

Поддържайте самообладание, насаждайте увереност.

Както е известно, появата на дете в семейството стартира цяла поредица от съвети, предупреждения, препоръки от всякакви роднини, приятели и дори просто аутсайдери. Всички те винаги имат значение и всеки противоречи на предишния. Всяка една жена, новоизлюпена мама, може да се обърка в такава лавина от информация. Съвсем обичайно е тя да се тревожи, че прави нещо нередно, особено когато чува упреци от другата страна. И тук само татко може да успокои майката. Може да поеме част от възпитанието и грижата за детето. Когато е твърде ангажиран, с работа и това да изкарва стабилни доходи, трябва да намери бавачка.

Това се отнася и за ситуации в случай на заболяване или злополука. Майките са склонни да надценяват мащаба на трагедията по отношение здравето на детето и паниката. Татко трябва да знае принципите, по които се признават различните болести,

Общувайте със собственото си дете, намерете общ език с него.

Татко трябва да може да намери подход към детето, да се сприятели с него. Има неща, които по-добре обясняват татковците, например отношението към религията, отношенията с връстниците, отношението към работата и т.н. Детето трябва да вижда в лицето на баща си подкрепа, надежден и любезен съветник. И, разбира се, кой, освен Татко ще те научи по-добре да караш колело, да построиш палатка или да ходиш на риболов?

Едно е дъщеря, друго е син!

Ако татко има син. Той ще вижда в сина си, продължение на себе си. Всеки баща трябва да научи сина си да общува правилно с противоположния пол. Друга задача ще бъде да научи детето да изпълнява мъжки задължения в къщата – да забие пирон, да извърши дребни ремонти.

Ако татко има дъщеря. Дъщерите на татко имат една глобална задача в образованието – да внушават доверие на момичето! Това, само един баща може да направи и трябва да започне от люлката.

Има една стара поговорка: „Ако бащата убеди момичето до 5 годинки, че тя е кралица, тогава тя ще убеди целия свят!“

И това е абсолютно вярно! Най-важното нещо за баща в отглеждането на дете е да бъде добър пример за подражание!

Всичко ново си струва да опитате и можете да бъдете сигурни, че ще се справите изцяло! Никой не е роден научен, но всеки трябва да мине по своя път!

 

 

 

 

Подобни публикации

Чиста вода – да, при смяна на щрангове

admin1

Презентиране на продукти в интернет

admin1

Как се прави скрийншот на лаптоп?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .