Развлечения

Подарете си лукс в спа хотел Лъки Банско

BANSKOЛуксът вече не е това, което е бил някога. Колко пъти ви се е случвало да чуете тази фраза? Не е напълно погрешна, не е и съвсем правилна. Както обикновено, истината е някъде по средата. Самата концепция за лукс се е променила. Възприятието, че нещата в света се делят на нужни и повърхностни, прекалени се е променило. Онова, което преди се е считало за разточителство, егоизъм, „важи само хубавия живот и край”, сега се счита за търсене на емоции и истински стойностни неща в живота, за едно по-висше задоволяване на духа, различно от просто материалното.

Преживявания, които да изпитате, не богатства, които да трупате

Следователно се променя концепцията, която хората имат за лукса: ако преди е било от значение нещо и се е съдело по цената или редкостта на стоката или услугата, сега онова, което е важно, е стойността на преживяванията, които ще изпитаме и емоциите, които ще ни донесе. Стойност, изчислена по отношение на вълнението и качеството на прекараното време. Без да се отказвате от желанието всичко да е най, да е максимално на ниво, върху което стои цялата философия на лукса.

Следвайки тази концепция, вие заслужавате да си подарите хубави и незабравими емоции, които да ви заредят и да ви накарат да се почувствате специални. А какъв по-хубав начин от това да отидете на почивка на планина в един от най-хубавите български курорти – Банско, независимо през кой сезон, ще ви се отрази добре.

Връщайки се към идеята за лукса, картинката ще е пълна ако изберете спа хотел в Банско, където напълно да поглезите сетивата си, да се отпуснете и да забравите за ежедневните грижи, потапяйки се в спа-света на удоволствието.

Не бива да бъркаме елитния лукс, този на скъпите предмети, с показния лукс (който преминава и се „дави” в кич, през повечето време), още по-малко с напредналата, вече лична концепция: луксът, който ви кара да се чувствате специални. Точно към него трябва да се стремите, за да сте в хармония със себе си.

Луксът на душата

Изглежда, че еволюцията на лукса върви към по-интимни, по-лични хоризонти. Лукс за душата, така бихме могли да го определим. Когато се оставим на усещането за изключителност, неповторимост, грижа към нас самите, преживяването се превръща в нещо повече от плащане – услуга: в “наслада на душата. В опит, който се съчетава с убежденията, с потребностите и на най-желаните нужди: физически, умствени или духовни, без значение. Винаги си струва.

Новият лукс е направен и обогатен от интимни преживявания, на които може да се насладите бавно, далеч от всичко, за да размишлявате и да оцените всеки миг, всеки детайл. Тази философия не може да намери по-плодородна почва от тази на гостоприемство. Където една изключителна дестинация като Банско приветства гостите укрепвайки връзката им с Аз-а, връзката между тяло и природа, между гост и преживяване.

Отдаването на удоволствия в спа хотел пренася в друго физическо и психическо измерение, откъсва ви изцяло от ежедневието и разтоварва, така че не се колебайте да си направите такъв подарък, или да го направите на ваш близък.

 

 

Подобни публикации

Не карайте като тези Руснаци!!!

admin

Впуснете се в приключение: Каква подготовка изискват бънджи скоковете

king content

Само за страстни пътешественици: аромати, които ще ви пренесат в Истанбул.

redactort