Развлечения

Подарете си лукс в спа хотел Лъки Банско

BANSKOЛуксът вече не е това, което е бил някога. Колко пъти ви се е случвало да чуете тази фраза? Не е напълно погрешна, не е и съвсем правилна. Както обикновено, истината е някъде по средата. Самата концепция за лукс се е променила. Възприятието, че нещата в света се делят на нужни и повърхностни, прекалени се е променило. Онова, което преди се е считало за разточителство, егоизъм, „важи само хубавия живот и край”, сега се счита за търсене на емоции и истински стойностни неща в живота, за едно по-висше задоволяване на духа, различно от просто материалното.

Преживявания, които да изпитате, не богатства, които да трупате

Следователно се променя концепцията, която хората имат за лукса: ако преди е било от значение нещо и се е съдело по цената или редкостта на стоката или услугата, сега онова, което е важно, е стойността на преживяванията, които ще изпитаме и емоциите, които ще ни донесе. Стойност, изчислена по отношение на вълнението и качеството на прекараното време. Без да се отказвате от желанието всичко да е най, да е максимално на ниво, върху което стои цялата философия на лукса.

Следвайки тази концепция, вие заслужавате да си подарите хубави и незабравими емоции, които да ви заредят и да ви накарат да се почувствате специални. А какъв по-хубав начин от това да отидете на почивка на планина в един от най-хубавите български курорти – Банско, независимо през кой сезон, ще ви се отрази добре.

Връщайки се към идеята за лукса, картинката ще е пълна ако изберете спа хотел в Банско, където напълно да поглезите сетивата си, да се отпуснете и да забравите за ежедневните грижи, потапяйки се в спа-света на удоволствието.

Не бива да бъркаме елитния лукс, този на скъпите предмети, с показния лукс (който преминава и се „дави” в кич, през повечето време), още по-малко с напредналата, вече лична концепция: луксът, който ви кара да се чувствате специални. Точно към него трябва да се стремите, за да сте в хармония със себе си.

Луксът на душата

Изглежда, че еволюцията на лукса върви към по-интимни, по-лични хоризонти. Лукс за душата, така бихме могли да го определим. Когато се оставим на усещането за изключителност, неповторимост, грижа към нас самите, преживяването се превръща в нещо повече от плащане – услуга: в “наслада на душата. В опит, който се съчетава с убежденията, с потребностите и на най-желаните нужди: физически, умствени или духовни, без значение. Винаги си струва.

Новият лукс е направен и обогатен от интимни преживявания, на които може да се насладите бавно, далеч от всичко, за да размишлявате и да оцените всеки миг, всеки детайл. Тази философия не може да намери по-плодородна почва от тази на гостоприемство. Където една изключителна дестинация като Банско приветства гостите укрепвайки връзката им с Аз-а, връзката между тяло и природа, между гост и преживяване.

Отдаването на удоволствия в спа хотел пренася в друго физическо и психическо измерение, откъсва ви изцяло от ежедневието и разтоварва, така че не се колебайте да си направите такъв подарък, или да го направите на ваш близък.

 

 

Подобни публикации

Можеш ли да разрязваш плодове така? Има какво да научиш от този клип!

admin

3 признака, че се превръщате в човека, който трябва

admin

Силното кихане може да е полезно понякога :)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .