Полезно

Автомобилна химия

Автомобилна химия

Наближава летния сезон. Затова си заслужава да помислите за състоянието на колата си. В крайна сметка, след дълга и студена зима, автомобилът натрупва огромно количество мръсотия, сол и прах. Когато настъпи топлия сезон, съединителят, двигателят и другите части на автомобила започват да работят по-добре. Престава да замразява течността в колата. Така че, веднага след като стане топло, предлагам да разберете как да подготвите колата за летния сезон с помощта на автохимия.

Дадените съвети са с любезното съдействие на Мегапартс.

Измийте и полирайте каросерията на автомобила

Мисля, че както вече се досещате, основният акцент ще бъде върху тялото. В края на краищата, толкова много се натрупва през зимата. Например, прах, мръсотия, натрупване на сол, тъй като през зимата пътищата са покрити главно със сол, а понякога и с пясък. Първо, небрежността и невниманието на шофьора към колата. Това със сигурност е вярно, но си струва да се помисли за факта, че в такива натрупвания могат да ръждяса дъното на колата. Ето защо, първото нещо е да измиете правилно своя “железен кон” и си струва да се научите как да изберете правилните шампоани за кола. Да, точно автомобилните шампоани. В крайна сметка, използването на конвенционални детергенти обикновено не е желателно.

Детергенти като перилен препарат, течност за миене на съдове и др. са с твърде високо рН. Въпреки че доста добри шампоани имат или неутрално ниво или леко повишено ниво на рН (това е около 6-8-9). Тъй като обичайният препарат има твърде високо ниво на рН, можем да кажем, че той може да повлияе на цвета на автомобила. Например, след няколко такива мивки, боята на Вашия автомобил може просто да бъде изтрита и колата ви няма да свети, както преди.

Говорейки за лъскавия блясък на колата, можем да кажем, че днес има много различни шампоани за кола, които съдържат восък. Именно те могат да дадат и запазят основния блясък на колата. например, след няколко такива измивания, боята на колата ви може просто да бъде изтрита и колата ви няма да свети, както преди.

Гланцът е този, който създава невидим филм върху тялото на колата, който помага на мръсотия, прах, капки дъжд да се измъкнат от повърхността по-бързо и почти без следа. Тези средства имат и второ име: шампоани. Така детергентите достатъчно.

Сега може спокойно да преминете към темата за лакове. Всички лакове обикновено се разделят на два вида: абразивни и защитни. Последните могат да предпазят от вода и нежелани капки, както и от замърсявания, прах и натрупвания на гориво и масла. Защитните лакове могат да издържат на повърхността на автомобила до шест месеца. Съставът на абразивните лакове включва абразивни елементи, които помагат за отстраняване или избърсване на малки драскотини по повърхността на боята. И тези абразивни лакове се разделят на няколко вида поради размера на елементите. Обикновено, след като се използват най-агресивните лакове, може да стане беля. Следователно, за да се предотврати това, е необходимо да се използва защитен лак върху абразивните лакове. Най-общо, най-добре е да се съсредоточите върху вида на лака и неговата функция. В случай, че преследвате блясъка на автомобила, трябва да купите и обработен защитен лак. При избора на лак също си струва да се обърне внимание на цвета му. Обичайната пастообразна консистенция има млечен цвят. И когато изсъхне, той става безцветен, тънък и хлъзгав слой върху боята на колата. Но си струва да се отбележи, че има и цветни лакове или бои. Цветът на стандартния лак ще се промени, ако добавите тази специална боя към него. За да направите това, няма нужда да вземате нюанси. Достатъчно е само да съответства на желания цвят на автомобила, например, червено за светло червено, зелено за синьо и синьо и т.н. и т.н.

Като правило, лакът се произвежда под формата на воден гел или под формата на паста. Той също има своите предимства и дори има една тайна: когато нанесете този вид лак, трябва да го оставите за известно време, преди да получите бял, мътен слой. И едва след това го разтривайте, докато изчезне и се получи гладко прозрачно покритие. Но преди да извършим такива маневри, необходимо е предварително измиване и изсушаване на повърхността на автомобила, тъй като водните капки оставят бели следи на място. Полирането на повърхността трябва да се извършва без пряка слънчева светлина и в спокойно време (за да се избегне проникването на различни малки зърна като пясък и други). Процесът на полиране може да ви отнеме около час или два, без да се отчита времето, прекарано в измиване и изсушаване на автомобила.

Наблюдавайки всички горепосочени съвети за употребата на автомобилни химикали, вашият автомобил ще изглежда не само красив, светъл и чист, но и ще има „здравословен“ вид. Така че не съжалявайте за парите дадени за химически средства и следете състоянието на вашия “железен кон”!

 

 

 

 

 

Подобни публикации

Мъжките анцузи винаги удобни и практични

admin1

Какво представлява притеснението у детето и как да работите върху него?

admin

Как се връзва люлка

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .