Култура

Хибридния спектакъл „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“ На Сцена-портал „Виртуални интерактивни изкуства“

Спектакълът «Животът: Реалност-Риалити» ще бъде представен в рамките на II-ро и III-то издание на едноименния фестивал към проект по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

 

Зрителите ще могат да изберат да гледат спектакъла или на живо през Платформата Сцена-портал „Виртуални интерактивни изкуства от 19:00 на 07.11.2023 и 18:00 на 08.11.2023 или да отидат на място, съответно в с. Кукорево, община Ямбол и в с. Житница, община Пловдив, откъдето, докато се играе, ще се излъчва представлението.

 

Сценарий:                                                                  Велимир Велев, Илиана Търпова

Постановка и режисура (сценично-екранна):        Велимир Велев

Сценография и мултимедийна среда (анимация): Теодор Киряков

Костюми:                                                                    Пламена Боева

Музика:                                                                      Илко Биров

Хореография:                                                             Неделя Ганчева

Телесна експресия и сенки:                                     Велимир Велев

В спектакъла участват: Анне-Катрине Хауген/Anne Katrine Haugen, Екатерина Беспалова (Haugen Produksjoner, Trømso), Верка Захариева, Байрие Емин (Невиждан театър), Няголета Желева, Петър Рангелов (изпълнители ромска музика), Андрея Драгов, Емилия Радичева, Ива Караманчева, Карина-Велислава Сомноева, Олександра Кирчева (актьори и пърформъри).

 

Темата на спектакъла е «Емпатията в съвременния свят» и умението ни да живеем заедно в локален и глобален мащаб.

 

Програмата на фестивала включва провеждане на кулинарно ателие, пърформанс с актьори-аматьори, форум „Културен калейдоскоп”, дискусионен модул “Културно и социално предприемачество” и др.

 

 

Проектът „Животът „Реалност – Риалити“ се изпълнява по Договор BGCULTURE-2.002-0014-С01/05.10.2022, с финансовата подкрепа на Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Той включва дейности за популяризиране на уникален модел на културно и социално предприемачество, насочен към лица в неравностойно положение и етнически малцинства, в това число и роми.

 

Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“, през която се излъчва фестивала е съвместен проект на ВИА Театър и НФ Култура, който се реализира по концепция на проф. д-р Велимир Велев. Проектът е се стреми да изследва нова аудитория, разширява своя интерес извън строгата гранична бразда на Театъра. В целите на Проекта е заложена стратегия за подкрепа на свободни творци и независими творчески организации.

 

Платформата се изгражда по проект „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез Портал-сцена за Виртуални интерактивни изкуства“, с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура” (Договор no VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.)

Подобни публикации

Древна пещера на маите разкрива 1200-годишни детски отпечатъци на ръце

admin

ВИА ТЕАТЪР – Виртуалната Сцена-портал

admin1

ВИА Театър, НАТФИЗ и WMO отбелязват Световен ден на Пантомимата и 100 години от рождението на Марсел Марсо

admin1