Култура

„ПРАХ ПРИ ПРАХТА“ ПОД РЕЖИСУРАТА НА САВИНА БЪРЗЕВА ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЪЧЕНО НА СЦЕНА-ПОРТАЛ «ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА»

Автор: ХАРОЛД ПИНТЪР
Превод: Галина Томова Станкева
Режисьор: Савина Бързева
Хореограф телесна експресия: Велимир Велев
Хореография: Семил Алкади
Участват: Савина Бързева, Димитър Касабов

 

Гледайте постановката “ПРАХ ПРИ ПРАХТА”:

Постановката “Прах при прахта” с автор Харолд Пинтър ще бъде излъчено НА ЖИВО от „I am studio“ на 15 декември 2023г. от 19:30ч. на Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“. Савина Бързева и Димитър Касабов под режисурата на Савина Бързева и с помощта на пластическите решения на Велимир Велев и хореографията на Семир Алкади ни въвеждат в интимното пространство на мъж и жена. Близостта е смущаваща, но и привлекателна. Той я обича повече от живота. Той е отнел нейната свобода. Попадаме в лабиринт от болезнено силна любов, която се редува с епизоди на брутален терор. Реалността се размива и се появява движението и танцът като алтернатива на бита. Има ли изход към светлината? Винаги има!

 

След излъчването на живо, записът ще може да бъде гледан като архив на viatheatre.net., само с разрешението на продуцента.

 

Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“ е съвместен проект на ВИА Театър и НФ Култура, който се реализира по концепция на проф. д-р Велимир Велев. Проектът е се стреми да изследва нова аудитория, разширява своя интерес извън строгата гранична бразда на Театъра. В целите на Проекта е заложена стратегия за подкрепа на свободни творци и независими творчески организации.

 

Проектът „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства“, се осъществява с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура” (Договор No VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.)

Подобни публикации

ВИА ТЕАТЪР СТАРТИРА ПОРТАЛ-СЦЕНА ЗА ВИРТУАЛНИ ИННТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА.

admin1

Розетата от Плиска е мощен активатор на Българсксият дух

admin

Сътрудничеството между НАТФИЗ и ВИА ТЕАТЪР във виртуалното пространство продължава

admin1