Услуги

Уебсайт и портфолио на фотографа

Уебсайтът е визитна картичка на специалист, където се намира не само неговото портфолио, но и цялата необходима информация за това как работи фотографът, къде и при какви условия. Нашите професионалисти единодушно декларират, че сайтът трябва да бъде приятен за окото и разбираем , защото това е един вид първо запознанство с вашия потенциален фотограф в София или друг голям град. Наред с другите сигнали за спиране, които трябва да ви предупреждават, също нарича лош неудобен сайт.

Хубаво е, ако сайтът има цени, така че гарантирано ще избегнете качването на цените, когато се срещнете. В същото време фотографът Кирил Кирилов подчертава, че търсеният фотограф никога не може да бъде евтин , цената на работата му расте пропорционално на заетостта му. Следователно 50% отстъпки и мощни бонуси трябва да ви предупредят.

Той добавя още, че описанието на разходите обикновено включва това, което ще получите след сътрудничество. И това спестява много време при вземане на решение. „След като се запознаете със сайта, съветвам вида прочетете отзиви за фотографа. Отзивите на булките ще ви помогнат да вземете решение за сътрудничество. Обикновено те описват целия процес на работа с фотограф, какво им харесва и какво не.

При избора на всеки специалист първата среща е много важна и е етапът, който до голяма степен решава дали ще работите заедно или не. В случая на фотограф това е не по-малко, може би дори по-важно, отколкото при всеки друг професионалист, защото това е човекът, който не само ще трябва да бъде с вас през целия ден, но и ще улови този ден по начина, по който бихте искали да го помня.

Така една среща с фотограф ще ви уведоми дали харесвате даден човек, дали сте на една вълна с него и дали има пълно разбиране от какво точно имате нужда.

Фотографът Кирил Кирилов смята, че човешкият фактор е вторият най-важен фактор при избора на фотограф. „Вторият по важност е човешкият фактор, в крайна сметка трябва да прекарате целия ден с фотографа . Лесната и приятна комуникация определено ще украси процеса на снимане. Отделете време да се срещнете лично. Наградите и работата в чужбина определено говорят за професионализъм, но това не са задължителни условия .”

„Вярвам, че сватбата е за любов, и то не само в рамките на двойка , но и с всички участници в процеса. Обърнете внимание в колко часа пристига специалистът и как изглежда . Приятно ли ти е да говориш с него? Това е много важно, фотографът прекарва целия ден до вас, трябва да ви е удобно. Подгответе референции – снимки, които харесвате. Това ще помогне на фотографа да предложи определени места и да планира деня. Не мога да отговоря за всички, на първата среща винаги разказвам как се изгражда сътрудничество и съветвам колегите, с които съм работил и чийто резултат харесвам.”

Договор

Ако всички предишни етапи са били успешни и сте решили за кандидат, тогава е време да сключите споразумение . Това е необходима процедура, защото нито един професионалист, който уважава клиента и работата му, няма да започне да изпълнява поръчка без договор. И така, какви клаузи трябва да има в договора ? Трябва да знаете, чее важните аспекти на договора са условията за заснемане и обработка на снимките, възнаграждението на фотографа , условията на труд , авторските права (фотографът, като създател на обект на интелектуална собственост, има всички права върху него ).

Договорът е застраховка и за двете страни, така че всички данни за контакт трябва да бъдат попълнени. Трябва да се изисква и предплащане , чийто размер зависи от фотографа (от 10 до 50% от общата сума). Ако ви попитат 100% веднага или изобщо не вземат пари от вас, това трябва да ви предупреди, трябва да сте сигурни в човека, а това е от сферата на фантазията. Авансовото плащане трябва да покрие евентуални разходи и загубения ден , ако заснемането не се проведе.

Обобщавайки, получаваме проста формула:„ Относно решение за стила на сватбената фотография – след това ще бъде по-удобно да търсите фотограф със стила, от който се нуждаете. След това определете бюджета , който работи най-добре за вас. Направете селекция от фотографи, които ви интересуват, и направете среща с всеки (винаги с бъдещия си съпруг, тъй като фотографът трябва да ви опознае и това също ще ви бъде полезно). Задайте въпроси , сравнете техните отговори и направете своя избор. “

Ако всички точки са съгласни, харесвате фотографа и като човек, и като професионалист и според условията всичко ви подхожда, тогава можете спокойно да подпишете договора!

Източник: https://www.svatbenfotografsofia.com/

 

Подобни публикации

Първи избор за вашия втори дом в Родопите

desito

Регистрация на фирма в Турция

desito

7 начина да започнете да подобрявате своята SEO оптимизация

desito
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .