Маркетинг и PR Услуги

Открийте ДВЕТЕ НЕЩА, от които се нуждаете за успешна SEO кампания

Открийте ДВЕТЕ НЕЩА, от които се нуждаете за успешна SEO кампания

Една от причините да намирам SEO за толкова завладяваща индустрия за работа е, че тя вечно се променя и е пълна с парадокси; и една от причините да намирам работата в SEO за толкова разочароваща… е… защото е пълна с парадокси!

Разбирането на SEO може да бъде изненадващо просто, но в същото време може да бъде и невероятно сложно. По същия начин, планирането или изпълнението на SEO стратегия за постигане на резултати може да бъде както невероятно лесно, така и разочароващо трудно.

Така че, като вземем предвид горното, не е изненада, че в рамките на глобалната SEO общност има почти комичен отговор на всеки въпрос, свързан със SEO, който моите връстници ще знаят твърде добре… „ Зависи “. Това е така, защото има толкова много фактори , които трябва да се вземат предвид, че правилният отговор за един клиент може да бъде напълно различен от друг клиент.

Въпреки това, добрата новина е, че през годините съм наблюдавал също, че успешните SEO кампании в крайна сметка изискват само две много прости неща … знание и действие .

В тази статия ще покажа как истинското разбиране на тези два основни елемента наистина може да има голямо влияние върху подобряването на вашите SEO кампании и защо те могат да бъдат причината за неуспеха на една SEO кампания.

Елемент 1: Знание

За да работи SEO, имате нужда от два аспекта на знания:

  • SEO познания и
  • Познаване на индустрията на клиента

Като SEO експерти, ние имаме много познания за SEO. Въпреки това, всички наши клиенти са уникални и ние имаме клиенти, вариращи от доставчици на полиетиленови опаковки до училища за гребене на борд, до експерти по защита на данните до международни благотворителни организации.

Когато създаваме съдържание или кратки съдържания за нашите клиенти, ние използваме набор от инструменти и техники, за да научим за:

  • Какви теми търсят хората активно
  • Какви различни думи за търсене използват, за да достигнат до дадена дестинация (фините разлики може да означават, че е необходима различна целева страница)
  • Какво съдържание имат съществуващите най-високо класирани страници, което добавя стойност за потребителите
  • Какво съдържание може да липсва на тези страници, напр. къде можем да добавим повече стойност за потребителите от съществуващите страници. Какви допълнителни прозрения можем да добавим?
  • Какви думи и индустриална терминология използват най-високо класираните статии

Търсачките обаче са се развили толкова много, че вече могат да разберат дали дадено съдържание е написано от експерт в областта или не. В резултат на това, за да бъде една SEO кампания успешна, е жизнено важно да можем да работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти, за да им помогнем да предадат техния опит по дадена тема.

Това всъщност е една от причините, поради които Google наскоро промени своя аспект EAT (Експертиза. Авторитет. Надеждност).

Взаимозависимостта между SEO и познанията за индустрията също е обратна…

Много собственици на сайтове може да нямат бюджета да изнесат своето SEO, така че да оптимизират собствените си сайтове. Те могат да бъдат невероятни експерти в своята област, но ако им липсват знания за SEO, те са изправени пред противоположното предизвикателство; как да увеличат максимално ползите от SEO от знанията, които имат за своята индустрия, за да гарантират, че се класират за свързани търсения за този предмет.

Елемент 2: Действие

Нашето най-голямо предизвикателство като дигитална агенция (и това е често срещан проблем за дигиталните агенции по целия свят) е да гарантираме, че имаме участие от всички наши клиенти. Наистина е иронично, тъй като клиентите плащат на дигиталните агенции, за да им помогнат да осигурят повече бизнес, но когато нещо се нуждае от действие, те често могат да се превърнат в пречка за постигане на резултатите, които са искали на първо място.

Не ме разбирайте погрешно – напълно разбираемо е. Собствениците на бизнес имат много плочи за въртене, всяка от които се нуждае от време и фокус. Реалността обаче е, че без действие от страна на клиента, когато е необходимо, това може или да забави предоставянето на резултати, или да отслаби ефективността на всякакви печалби.

Един от начините да помогнете за отстраняването на този проблем е да разберете какво причинява липсата на действие на първо място. От моя опит най-големите причини в крайна сметка се свеждат до:

  • Липса на време от страна на клиента
  • Липса на разбиране или интерес към SEO или чувство на страх от SEO

Всеки от тях може да бъде подобрен в повечето случаи чрез намиране на решение, което работи най-добре за клиента. Например, ако са наистина заети, някои клиенти предпочитат актуализации/запитвания в кратки, „малко и често“ имейли. Други предпочитат да им предоставите всичко в един имейл, който те могат да обработват почти като контролен списък.

По същия начин липсата на интерес често идва от чувството на страх. Затова е добре да определите дали вашият клиент наистина иска да знае каква работа вършите и защо. Ако не, можете да намалите стреса им, като просто им кажете какво имате нужда от тях по възможно най-прост начин (почти стъпка по стъпка, ако е необходимо), така че да изисква минимални усилия от тяхна страна.

Обратната страна на монетата е липсата на SEO действия.

Това всъщност не е проблем за нас, тъй като това е, което правим. Въпреки това, връщайки се към мисълта за собственика на бизнес, който трябва да направи всичко свое собствено SEO, не е необичайно да разговаряме със собственици на бизнес, които имат невероятни познания за своята индустрия, но просто нямат време или увереност, за да могат да приложи това знание в действие. В резултат на това не правят нищо.

Проблем 1: Знание без действие

Както беше споменато по-горе, за да бъде една SEO кампания успешна, трябва и клиентът, и агенцията да работят заедно, за да комбинират знанията си, и това след това трябва да се приложи.

Там, където открием проблем, най-често той се дължи на липса на действие от страна на клиента, а причините за това не винаги са лесни за разрешаване.

За да дадем пример за това, в момента имаме невероятен клиент, който по причини извън техния контрол не е в състояние да приложи много от препоръките за SEO, които направихме. Това е така, защото те са глобална организация и въпреки че екипът от Обединеното кралство се съобразява напълно с препоръките, те не могат да осигурят необходимото време за разработка от глобалния централен офис. Ръцете им са някак вързани.

Това причинява блокер за частта „Действие“ от уравнението, което за съжаление намалява въздействието върху това, което биха могли да постигнат за същия период в сравнение с това, ако екипът за разработка беше напълно включен.

В резултат на това, за да гарантираме, че можем да комбинираме както знанието, така и елементите на действие, ние работим в тясно сътрудничество с тях всеки месец, за да идентифицираме върху какво може да се работи в рамките на обхвата на това, до което имат достъп, без да е необходимо участието на техния екип за разработка.

Проблем 2: Действие без знание

Обратната страна на монетата е много често срещана и дори бих предположил, че по-голямата част от ниско класираните страници в търсачките вероятно попадат в тази категория поради една или друга причина. Също така често се определя като подход на „разпръскване“ към SEO – опитвайки се колкото се може повече неща, за да видите какво работи.

За да бъдете ефективни в SEO, трябва да знаете какво ще осигури най-добри резултати за това, което се опитвате да постигнете, независимо дали това е повишаване на класирането, дял на трафика, честота на кликване или реализации. Без това знание бихте могли да прекарате цялото си време в наистина упорита работа, внедрявайки безброй промени, но без да видите много възвръщаемост на инвестициите за вашата упорита работа.

Някои примери могат да включват:

  • Създаване на съдържание за теми, които имат незначителен обем (въпреки че има случаи, в които това може да се отплати… вижте – „Зависи!“)
  • Създаване на съдържание, където не можете ясно да демонстрирате EEAT
  • Често срещан от старите, но все още виждаме, че собствениците на малък бизнес правят – купуват връзки или по същия начин отказват връзки с ниско качество
  • Разпращане на спам към вашия бизнес профил в Google

Обичам, когато планът се съчетава

И така, както се надяваме да видите досега, най-добрите SEO резултати се събират, когато комбинирате:

  • SEO познания
  • Познаване на клиентската индустрия
  • SEO действие
  • Действие на клиента

Премахнете всеки един от тези елементи и това незабавно ще отслаби това, което се опитвате да постигнете, поради което е толкова жизненоважно и клиентът, и агенцията да работят заедно като екип, за да постигнат най-добри резултати.

Всъщност, преди да приключим, вероятно има още един елемент, който би било небрежно да не включа… и това е късмет .

Като SEO професионалисти, ние всички бихме искали да си присвоим заслугите за повишаване на класирането и трафика, но истината е, че понякога късметът също играе роля. Всички сме чували за видеоклипове, които са станали вирусни за една нощ. Въпреки че понякога това е резултат от умен маркетинг, в много случаи е по-скоро случай да сте на точното място в точното време.

Виждаме това и в SEO. Някои примери включват:

  • Успех с актуализациите на алгоритъма, които работят във ваша полза
  • Успех с придобиването на високопрофилни връзки, без да сте ги осигурили чрез ръчно свързване.
  • Успех по отношение на конкурентите, които не работят агресивно, за да завършат в целевата ви сфера за дадена ключова дума и т.н.
  • Време – получаването на първо качество на съдържанието, което прави по-трудно за другите да ви изместят от първото място

Някои биха казали, че това не е късмет, а резултат от това да знаеш какво правиш. Въпреки това има причини, при които смятам, че е справедливо да кажа, че и двете са верни. Ето един бърз пример за завършване:

Google прави хиляди промени в своите алгоритми всяка година. Въпреки че всички добри SEO са в крак с най-новите промени, Google не винаги разкрива публично какво е било (или предстои да бъде) променено. В резултат на това непрекъснато трябва да вземаме обосновани решения за това какво търсачките могат да възприемат като благоприятно подобрение, а понякога е възможно и късметът да влезе в игра.

През 2022 г. Google изпробва своята актуализация за „полезно съдържание“, която, с прости думи, санкционира сайтове, които използват софтуер с AI (изкуствен интелект) за генериране на съдържание с лошо качество. Това е свързано с EEAT, както обсъдихме по-горе, тъй като целта беше да се насочи съдържание, създадено от субекти, които нямат реален опит по темата.

Веднага след като тази актуализация на алгоритъма беше активирана, видяхме значително увеличение в класирането и последващите кликвания за почти всички наши клиенти. Това се дължи на факта, че правихме SEO правилно, като създавахме висококачествено съдържание, което добавя стойност за потребителите, и така тази последна актуализация на алгоритъма работи силно в наша полза.

Интересното е, че от чат с наши връстници знаем, че много от SEO общността всъщност съобщават, че са видели почти директно обратно копие на горното със спад в трафика на техните клиенти . Това е така, защото много SEO използваха AI за създаване на съдържание и съдържанието като цяло беше засегнато от актуализацията.

Сега; не е късмет , че сме правили нещата по правилния начин, но късмет ли е , че актуализацията на алгоритъма най-накрая работи в наша полза за този елемент конкретно.

Източник – http://blogche.net

Подобни публикации

Как да монтираме модулни мебели в хол

desito

6 ключови основополагащи стълба на SEO

desito

Предсватбена или годежна снимка

ilia