Маркетинг и PR Услуги

Как да използвате социалните медии, за да рекламирате бизнеса си

Как да използвате социалните медии, за да рекламирате бизнеса си

Всички и техните баби вече използват социалните медии.

Знаем, че баба е там, защото продължава да ни тагва в публикации за изгубени кучета в другия край на страната. Повече от две трети от потребителите на интернет са в социалните медии, така че ще бъдете глупак да пренебрегнете маркетинговите възможности за вашия бизнес.

Има много фирми, които знаят, че трябва да бъдат в социалните медии, но не са сигурни защо или как. Ако искате да повишите осведомеността за марката, да увеличите трафика към уебсайта си и да увеличите генерирането на потенциални клиенти, стегнете се и разберете как социалните медии могат да ви помогнат да направите точно това.

Стъпка 1: Коя е моята аудитория?

Различните платформи за социални медии привличат различни потребители и начинът, по който се използват тези платформи, варира значително според демографските данни.

Можете да използвате съществуващи данни за аудиторията и пазарни проучвания, за да разберете къде трябва да концентрирате усилията си. Перспективата за събиране на тези данни може да бъде плашеща, но има софтуерни пакети за управление на взаимоотношенията с клиенти, които организират и анализират тези данни вместо вас.

Трябва да знаете неща като възрастта, местоположението и моделите на ангажираност на членовете на вашата аудитория, за да им предлагате ефективно.

Платформи като Twitter и Facebook също имат свои собствени безплатни за използване вградени анализи и те могат да ви кажат страшно много за вашите последователи.

Неща като кога публикуват, къде публикуват и какво друго ги интересува.

И накрая, струва си да проверите конкуренцията. Вижте как използват социалните медии и какъв отговор получават. Бъдете вдъхновени от техните успехи и отбелязвайте грешките им, за да не ги повтаряте!

Стъпка 2: Поставете целите си

Един от най-големите пречки за успеха на социалните медии е неуспехът да си поставите цели. Правенето на социални медии само заради тях почти винаги е загуба на време и ресурси, така че се уверете, че знаете какво искате да постигнете.

  • Поставете си конкретни цели и ще бъде по-вероятно да ги постигнете. Това също ще помогне да мотивирате екипа си да подкрепи новата ви стратегия за социални медии. Конкретна цел може да бъде да спечелите 200 нови последователи в Twitter или да натрупате хиляда допълнителни гледания на следващия си маркетингов видеоклип .
  • Ще ви трябва и начин да измерите целите си. Уверете се, че разполагате с правилните анализи, за да наблюдавате напредъка си. Важно е да следите цифрите, докато вървите, тъй като може да пожелаете леко да коригирате целите си.
  • Поставете си предизвикателни, но реалистични цели. Няма да станете следващата г-жа Хинч или в рамките на три месеца и падането толкова много под целите ви може да бъде деморализиращо. Останете на път с малки, управляеми цели и наблюдавайте напредъка си.
  • Уверете се, че целите ви в социалните медии са в съответствие с по-големите ви бизнес цели.
  • Поставете крайни срокове. Те ще ви помогнат да се съсредоточите.

Стъпка 3: Поставете правилните хора на работа

Социалните медии са задача, която често се възлага на всеки, който има капацитет да я направи.

В крайна сметка не използвате ли социалните медии? Управлението на социалните медии разчита на уникален набор от умения, включително внимание към детайла, стратегическо планиране, организация от най-високо ниво и опит в брандирането. Ако сте напълно невежи и бюджетът позволява, може би си струва да наемете външен експерт по социални медии.

Стъпка 4: Разработете отделна стратегия за всяка платформа, предлагат от samotnata.com

Успехът не означава публикуване на всяка съществуваща платформа. Трябва да се съсредоточите върху тези, които вашите клиенти използват. Например, ако продавате на тийнейджъри и млади хора, трябва да съсредоточите усилията си върху Tiktok, а не върху Facebook, който е най-обичан от тълпата над 40 години.

Освен това всяка платформа е най-подходяща за различен тип съдържание.

  • Facebook предлага качествен видео стрийминг, възможност за хостване на видео потоци на живо и популярна платформа за съобщения, която позволява на марките да взаимодействат със своите последователи поотделно.
  • Instagram е по-визуална платформа, подходяща за изображения и кратки видеоклипове.
  • YouTube е най-подходящ за по-дълго видео съдържание и видеоклипове с инструкции.
  • Twitter позволява разговори в реално време, спешни актуализации на новини и навременни сигнали.
  • LinkedIn работи добре за дългосрочно писмено съдържание, като публикации в блогове и всичко, което може да представлява интерес за компании, подобни на вашата.

Проучете платформите, за да разберете кои са най-подходящи за вашия бизнес.

Стъпка 5: Публикувайте редовно правилното съдържание

Ние нямаме достъп до непрекъснато променящите се мистични алгоритми на социалните медии, но има едно нещо, което знаем със сигурност – тайната да показваш съдържанието си на повече хора е редовното, подходящо публикуване. Освен това ви кара да изглеждате информирани, актуални и надеждни.

Може да е изкушаващо да публикувате каквото и да е, само за да запълните празнина, но публикуването на неподходящо съдържание ще накара хората да се отпишат. Останете на пътя, като дадете приоритет на качеството пред количеството.

Стъпка 6: Достигнете до вашите последователи

Едно от най-големите предимства на социалните медии е възможността да общувате с вашите клиенти. Те ще оценят бързия и личен отговор, когато се свържат с вас в социалните медии. Това със сигурност е рентабилен начин за поддържане на връзка, но имайте предвид, че хората очакват почти мигновен отговор. Препоръчваме да отделяте определено време всеки ден, за да наблюдавате споменаванията и да отговаряте на запитвания.

Стъпка 7: Не забравяйте, че все още сте бизнес

Има шепа компании, които са постигнали известност в социалните медии със своята неформална персона в социалните медии. Но за повечето компании е най-добре да запазят професионално поведение в социалните медии. Публикациите в социалните медии могат да бъдат изтрити, но те никога не изчезват наистина и няколко грешно изречени думи може да се върнат, за да ви преследват.

Ако редица хора създават публикации в социалните медийни канали на вашата компания, не забравяйте да създадете документ за политика, който обхваща:

  • Очаквания за това, което може да бъде публикувано
  • Инструкции как да се справяте с негативни публикации
  • Правила за използване на платформата
  • Сигурност

Стъпка 8: Как се справяте?

Ще видите как усилията ви се отплащат, като измерите резултатите си. Може да не постигнете всичките си цели от първия път, но ще можете да видите как расте присъствието ви в социалните медии.

Подобни публикации

6 ключови основополагащи стълба на SEO

desito

Предсватбена или годежна снимка

ilia

Създайте невероятен бизнес уебсайт, като следвате тези принципи на дизайна

desito