Кредити

Трудно ли се намира спешен кредит веднага?

часовник показващ малко оставащо време

Повечето хора разчитат на заплата, която получават веднъж месечно. Най-често тази заплата обаче е твърде ниска и не може да покрие всички неочаквани разходи, които възникват през месеца. В такива ситуации повечето хора търсят спешен кредит веднага като този, предлаган от Vivus.bg, който да им помогне да свържат двата края и да си покрият месечните разходи. Една част се допитват до семейство и приятели дали могат да им услужат с пари, но това е по-скоро рядкост. Не всеки иска да разказва за финансовата си ситуацията на хората от близкото си обкръжение. Съответно изходът е да потърсят подкрепа от фирмите за бързи кредити, които са се доказали като партньори на своите клиенти през годините.

Кога един кредит може да се нарече спешен?

Колкото и да искаме да планираме всичко, това е напълно невъзможно. През някои месеци наистина заплатата е достатъчна, но в други – не е. Има ситуации, когато ни трябват пари много бързо. Това обикновено са непредвидени събития, които включват:

  • Разходи за ремонт в дома;
  • Разходи за ремонт на колата;
  • Покупка на нова черна или бяла техника;
  • Разходи за покриване на твърде висока сметка;
  • Разходи за медицински разноски, свързани със здравословен проблем;
  • Покупка на нещо ново и др.

Спешността обикновено идва с невъзможността за чакане. Ако сме убедени, че непокривайки даден разход, това ще ни донесе проблеми, то със сигурност той отива в графа спешен разход. Тук може би е моментът да отбележим, че не е добра идея кредит да се покрива с друг кредит. Напълно възможно е да покрием някоя сметка с кредит, но ако покрием стара вноска по кредит, то това може да ни доведе до дългова спирала.

човек се нуждае от спешен кредит

Решението за теглене на кредит винаги трябва да е свързано с прецизно обмисляне. Разумното финансово решение не се взема импулсивно. То е продукт на точна сметка колко пари са необходими, за какво точно и каква цена човек е способен да плати за тяхното получаване. По друг начин казано – колко големи вноски могат да се плащат и за колко дълго време. Хубавото на модерния свят е фактът, че днес кредитите са лесно достъпни и дори и едно лице да не може да си направи ясна сметка, кредитните специалисти ще му помогнат. Това на практика означава, че всеки може да кандидатства за спешен кредит веднага.

Трудно ли се кандидатства за такъв тип кредит?

Преди години процесът на кандидатстване включваше попълване на много документи, посещение в офис, чакане на одобрение с дни и т.н. Днес процедурата е в пъти по-лесна. Отделни банки само имат все още тромава процедура. Всички други кредитни институции, включително и фирмите за бързи кредити, успяват за нула време да обработят кандидатстванията и да върнат одобрения или откази. Освен това и за клиентите процедурата с попълването на документацията е много по-лесна. Ковид годините принудиха фирмите да се научат да работят дистанционно със своите клиенти и това се отрази и на подобряването на системите онлайн.

Днес онлайн формата може да бъде попълнена за няколко минути и заявката да се изпрати към фирмата кредитор. Освен това Vivus например разполага и с калкулатор, който автоматично пресмята лихвата и условията по кредита. Това обаче не означава, че лице, което е използвало калкулатора и е изпратило кандидатстването си, ще бъде със сигурност одобрено. Калкулаторът е само за обща информация и за осигуряване на прозрачност при кандидатстването.

Одобрението се получава на следващ етап, който в най-общия случай е до 15 минути. На база на това процедурата за кандидатстване за бърз кредит се води не само лесна, ами и бърза. Все пак спешността при необходимостта от парите изисква и спешна реакция от страна на кредитната фирма. В противен случай фирмите за бързи кредити нямаше да са станали толкова популярни с помощта си към хората, изпаднали в трудна ситуация.

Подобни публикации

Взимане на кредит без посещение в банка – възможно ли е?

admin

Бъдещето на кредитите: иновации и тенденции

admin

Някои изгодни оферти за рефинансиране на потребителски и бърз кредит

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .