Любопитно

Топ любопитни неща, за който навярно не знаете

Топ любопитни неща

Оказва се, че все има неща, които постоянно могат да ни изумят. Така ако не сте научили кой са най-красивите жени в Европа, коя напитка е ще най-предпочитана през лятото на 2019 и още любопитни факти, то моля да ни последвате в нашето Европейско турне.

Статията е предоставена с любезното съдействие на https://www.interpolezno.com.

Българките по-красиви дори от французойки

Oтново в онлайн проучване става ясно, че българките са най-красивите на Балканите, те задминават рускини и украинки, следвани от дамите в Естония и Литва. Още по-надолу в класацията се нареждат жените на Франция, Германия, Словакия, Херцеговина, Босна, Турция, Сащ, Сърбия, Мексико, Канада, Венецуела и др. Според тази класация най-грозните жени на света са в Боливия, Малави и Доминиканската Република.

Бирата е на трето място, сред предпочитаните охлаждащи напитки

Данни от направени изследвания сочат, че най-предпочитано пиво за горещия зной остава бирата. Наред с това тя е хранителна, хидратираща и може да допринесе за намаляване на теглото. В нея се съдържат бета-глюкани, които са разтворими и растителни влакна, те понижават риска от сърдечни заболявания. Съдържанието на бирата помага за метаболизма и повлиява липидите.

Най-ефективната диета идва от първобитните

Хората обитавали някога пещерите се прехранвали главно със зеленчуци, плодове и крехко месо. В тяхното меню отсъствали напълно зърнени и бобени храни и затова този начин на хранене ги вталявал. И днес от група учени той е признат за най-здравословен и вталяващ. Група шведски учени заключват, че ако се храним по начина на предците си можем да се вталим само за три седмици и дори да се предпазим от инсулт и инфаркт.

Най-известното и любимо число на хората по света

От направено проучване онлайн става видно, че 7 е любимото число на милиони хора по света. Всъщност в проучването са взели участие над 44 хил. души, а след тях се нареждат почитателите на 3 и 8.

Знаете ли как да ползвате сапуна

Разбира се по-предназначение, но има определена тактика на измиване с него, за която повечето хора се оказват неинформирани. Според изследвания на учени от Аризона се оказва, че дори хората, които искат да се предпазят от микроби, закупуват антибактериални сапуни, но не ги ползват правилно. За целта трябва да натриваме ръцете си поне 20 секунди, за да подействат антибактериалните частици на вредните микроби. Най-често хората задържат сапуна около 6 секунди, а те са недостатъчни за действието му. С това свое действие вредим и на сапуна, защото правим бактериите резистентни към него.

Ако тези топ неща и факти са ви били полезни, посетете ни и на официалната страница на INTERPOLEZNO.СОМ.

 

 

Подобни публикации

Идеи за интериор с морски дизайн (Снимки)

admin

5 знака, които показват, чe не можете да сте с партньор без специална емоциална връзка

admin

Топ 15 на неразгаданите мистерии! Гледайте задължително!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .