Полезно

Предотвратяване на влага в подпокривното пространство и мазето с правилна хидроизолация

С толкова голям акцент върху повишаването на текущата пазарна стойност на жилището, собствениците на жилища търсят начини за увеличаване на използваемата жилищна площ. Изграждането на сутерен и таванското обзавеждане са идеална възможност да усвоите повече пространство у дома. Въпреки това, както таваните, така и мазетата са известни с проблемите с проникването на влага.

За да се използват влагоустойчивите зони на дома, изтичането на вода трябва да се отстрани чрез хидроизолационни усилия. Хидроизолация на сутерена, поправка или ремонт на покрива или цялостна хидроизолационна система със сигурност ще помогнат в отстраняването и ще предотвратят поява на влага и вода в жилището.

Покрива

Съществуват две условия, поради които може да се стигне до теч от покрива. Първо валежи, които директно проникват или натрупвания от сняг или дъжд, изтичащи с течение на времето.

При наличие на проблем с влага от покрива, собствениците е необходимо да направят консултация със специалисти, за да се разбере естеството на проблема и да се предложи най-доброто решение за неговото отстраняване и създаване на водоустойчива конструкция, преди да се продължи към следващите ремонтни дейности.

Плосък покрив може да акумулира стояща вода, което е друга често срещана причина за изтичане. Един опитен специалист може да предложи най-добрите решения за всеки един от тези проблеми.

Мазета

Мазетата са най-проблемният район на дома, когато става въпрос за решаване на проблем с влагата. Най-ефективната стъпка, която може да се предприеме за сутеренните зони срещу проникване на вода, е точно и внимателно планиране за хидроизолация.

Трябва да се обърне необходимото внимание както на повърхностния дренаж, така и на подпочвените води. Трудни проблеми, които трябва да се преодолеят са, когато домът е построен без правилно планиране и превантивни мерки против течове и поява на влага, включени в конструкцията.

Когато съществува проблем с влагата в сутерена, той може бъде един от следните три вида:

  • Кондензация – съдържание на влага във вътрешността на въздуха, което кондензира и се събира на хладни сутеренни повърхности. Това може да бъде коригирано чрез изолиране на водопроводни тръби, използване на обезвлажнители и подходяща вентилация.
  • Капилярно действие – когато подпочвените води излизат през основите и плочата, защото подпочвените води са по-високи от подземния етаж и основата. Това може да се компенсира донякъде чрез използването на картерна помпа.
  • Теч или проникване – вода, идваща през стените на сутерен, обикновено в резултат на отток от неправилно сортиране и дренаж. Отново, превенцията е най-доброто лекарство с подходящо класифициране, за да се насърчи оттичането на водата и отводняването от фондацията. Това може да бъде допълнително подпомогнато от прилагането на продукт за хидроизолация в сутерена към външните повърхности на стената и основата на сутерена.

 

Намерете надеждна професионална хидроизолация

Ако искате да хидроизолирате жилището си в процеса на строеж или сте открили влага или теч на мястото където живеете, то трябва да се обърнете към професионалисти, които бързо, ефективно и качествено да се справят с проблема. Те разполагат с подбрани и точни материали, които да гарантират дълготрайното отстраняване на проблема.

Източник: https://isomatech.com

Подобни публикации

Как да разпознаете доброто кафе и на какво да обърнете внимание при избирането му?

admin

Ай Ти Агро ЕООД – фирма за производство на бадеми

admin

Класическата чанта на Коко Шанел

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .