Полезно Развлечения

Тайните на красивото тяло

Някои смятат, че красивото тяло е Божи дар,  други просто не ценят това, което имат, докато не го загубят. Истината е, че добрата фигура е плод на много физически и финансови средства. Зад тезата за здравословен начин на живот застават и специалистите, които разкриват някои тайни за стройна фигура:

Никой не може да съхрани фигурата си млада и елегантна за цял живот

В режима на живот трябва да са включени поредица от храни, физическа активност и подходяща козметика за грижа. За да имате стройно тяло, гладка кожа и добро здраве, трябва всеки ден неуморно да полагате грижи в тази посока. Проблемът обаче идва с динамичният живот, липсата на сили, време и средства, а понякога всичко това е споходено и от голяма доза чист мързел.

Не по-малко трудно изпитание се явяват и изкушенията. Да си хапнем малко от това или онова, без да ни загризе съвестта е друга честа тактика на много от нас. За много от успокоението идва с добрата реклама за био козметика за тяло. Но, дори тя не може да направи чудеса, ако сами не положите усилия.

Уви, мазничко, алкохол, спестени усилия за физическа активност кроят коварен план за телата ни.

Разбира се никой не ни забранява да се поглезим с нещо вкусно. Чаша вино поне един път седмично, няма да ни превърне в затлъстели и грозни момичета. Все пак всеки от нас има своите моменти на непослушание. Истината е, че не си струва цял живот да се придържаме към строги правила и вълчи глад. Леките отклонения от тях понякога се оказват най-правилната стратегия и балансът, към който всеки от нас се стреми.

Едно от най-важните неща, за които съветват специалистите е да редуваме пътят към красотата с лек и изпълнен с изпитания. Така, всичко ще минава по-поносимо, а красотата на телата ни няма да ни се струва непосилна цел.

Превърнете тренировките в навик – всеки ден миете зъбите си, пиете сутрешна чаша кафе или чай. По същия начин превърнете гимнастиката в ежедневие. Нека тя стане част от живота ви и преди да сте я направили не излизайте от дома. В началото подобно усилие може да е трудно за мотивиране, но с времето сами ще се изненадате на лекотата, с която го правите и още повече факта, че денят ви не е същия без подобен сутрешен фитнес. С времето ще бъдете и още по-мотивирани, ако в съчетание с гимнастиката и сутрешния душ нанасяте био козметика за тяло, която засилва отслабващия ефект.

Слушайте организма си – изпълнявайте само „комфортни“ за организма си упражнения. Ако изпитвате напрежение или болки намалете интензитета или заменете упражнението с друг тип. Научете се да не бъркате лесно с комфортно. Някои видове упражнения за тяло могат да изискват повече усилия, концентрация, но е важно да не провокират болка.

Вечерната диета е излишна – за да изглеждате добре не е задължително цял живот да броите калории и хапки. Важно е да се храните правилно и по право не да намажете с крем срещу целулит дупето, „тъпчейки“ поредната порция чипс пред телевизора. Постарайте се да имате под ръка здравословна храна – зеленчуци, ядки и плодове. Заменете захарта с мед, забравете за поничките, за да не ги виждате след това в талия, на корем и бедра. Хранете се редовно. Пийте повече вода и приемайте повече белтъчини. Забравете за газирани напитки и мазни храни.

Не мерете всеки ден – кантарът може да пречи, депресира и дори отчая и най-големия ентусиаст. Запомнете, че идеално тегло за кратко време е трудно да се постигне, затова въоръжете се с търпение. Проверявайте килограмите един път седмично, а може и месечно, за да не ставате зависими.  Съчетайте правилно хранене, пълноценен сън, почивка, гимнастика, био козметика за тяло. Това е ключът към идеалното тяло.

 

Източник: http://jumbo-online.com/

Подобни публикации

Качествени матраци

adminche

Не пробвайте тези номера сами

admin

Как да пазарувате зимни гуми онлайн?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .