Любопитно Полезно

Как да отслабнем докато спим

Активното изгаряне на излишни килограми е възможно без тежко физическо натоварване. До това заключение достигнаха учени от Университета на Флорида в ново изследване.

Активното изгаряне на излишни килограми е възможно без тежко физическо натоварване. До това заключение достигнаха учени от Университета на Флорида в ново изследване. -0:10 Биолозите са открили, че благодарение на един сложен ензим се задейства естествен механизъм за изгаряне на мазнините в тялото, пише Британският журнал по храненето.Лек сън

Изследователите са установили, че яденето на малка порция извара, 30-60 минути преди сън води до “презареждане” на ежедневния метаболитен цикъл и възстановява мускулния тонус като след физическо натоварване, дори ако човек е водил не много активен начин на живот. Причината, поради която екипът посочва изварата като вълшебно средство за „мързеливо“ отслабване, е, че тя е главният доставчик на този протеин за организма. Сложният протеин се нарича казеин и е причината за това вълшебно нормализиране на обмяната на веществата в организма, докато спим, посочват учените от Флорида и обясняват защо. Казеинът активира и т.нар. “Режим на печката” в организма, при който тялото изразходва почти двойно повече енергия за преработка на храната, като случайно изгаря още малко подкожна мазнина. Изварата, която никога не липсва в магазините за млечни продукти, нито е много скъпа, е един от най-древните хранителни продукти, който се консумира с огромно желание от хората. В полезната извара се съдържа абсолютно всичко необходимо за човешкото тяло — аминокиселини, протеини, млечни мазнини и витамини.

Продуктът се усвоява по-бързо дори от киселото мляко и може да се яде по всяко време, без никакви ограничения в количеството. Изварата се счита за отличен диетичен продукт, който е ценен за здравето. Тя е перфектен източник на белтъчини и освен това не съдържа почти никакви мазнини, което е голям бонус за всички онези, които обичат да хапват, но внимават с килограмите. Полезната извара трябва да бъде с бял или кремав цвят, но никога със синкав оттенък. Нейният вкус не бива да накиселява, а да бъде по-скоро сладък. При положение, че се разсипва, качествената извара стои на бучки. Когато се рони, тя не се слепва. Важно е да се съхранява правилно, а именно до +8 градуса и не повече от 72 часа поставена в хладилник. Тя се прибира в стъклен съд със сложени 3 бучки захар. Огромни ползи от хапването на извара За да нормализирате нивата на холестерол в кръвта, обезателно включете извара към дневното си меню. Тя е ниско калорична, но само ако заложите на обезмаслен продукт. Ще бъде осигурено бързо усвояване на фосфора и калция от костите в необходимите пропорции

Лечебна диета с извара оказва благоприятно въздействие при хепатит, за укрепване на организма и подпомагане функциите на черния дроб. Холинът и метионинът в нея защитават от развитие на атеросклероза. Ценните минерали в състава й взимат дейно участие в сформирането на костите. Освен това те поддържат в много добро състояние нервната система.

Подобни публикации

Задължителна медиация

admin1

Блекджек за начинаещи

admin

Ходещия по вода !!! Невероятно видео :)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .