Полезно

Тайландски масаж – за кого е най-подходящ?

Навсякъде по света вече можете да получите автентичен тайландски масаж, изпълнен от висококвалифицирани терапевти. Забележете, че професионалните изпълнители на масажната техника не са просто масажисти, а преди всичко лечители. Добрата квалификация и дългогодишен опит им позволяват първо да диагностицират проблемите, след което да работят в посока на тяхното отстраняване.

Добър традиционен тайландски масаж можете да получите и у нас. В столичния квартал Лозенец се намира най-луксозното и реномирано масажно студио, наречено съвсем уместно ТАО Център. В него работят доказани професионалисти от Тайланд и Индия, придобили професионалната си квалификация в най-престижните школи на родината на това древно лечителско изкуство.

За кого е подходящ и какво трябва да знаете предварително?

Тай масажът е подходящ за всички, оплакващи се от мускулно напрежение и схващане, както и за хора, страдащи от физическа и умствена умора. Особено подходящ е за онези, които са подложени на силен емоционален стрес и тревоги. Проблеми със съня, чести главоболия и дори заболявания на вътрешните органи могат да бъдат положително повлияни с няколко масажни сеанса.

Тай масажът включва дълбоко въздействие, и макар че опитният масажист ще се погрижи да се чувствате отпуснати и спокойни, в някои участъци могат да се появяват болка и дискомфорт. Натискът е добре премерен по сила, а изтеглянето и усукването се извършват само в допустимата за конкретния човек степен. Понякога масажът не е най-релаксиращото преживяване, но ефектът впоследствие е винаги положителен.

Ако очаквате, че масажистът ще намаже тялото ви с ароматни екзотични масла и ще движи леко дланите си по тялото ви – грешите. Макар традиционно в тайландското лечителско изкуство да се използват и ароматни масла, в основата му стои активното движение. Клиентът не лежи отпуснат на масажна маса, а е обикновено разположен на мека постелка, където с помощта на терапевта извършва йога подобни движения.

Поради тази причина, масажите се изпълняват докато клиентът е облечен в леки, свободни дрехи, обикновено осигурени от самия салон. За да се отклони вниманието на масажирания от злободневните теми и стресиращи мисли, като фон може да звучи приятна медитативна музика. В добрите салони обстановката включва и ароматни свещи или азиатски пръчици, който да спомогнат за максималната релаксация на посетителя.

Ако ви предстои първо посещение в ТАО Център или друго реномирано масажно студио, трябва да сте психически подготвени за техниките, които прилагат тайландските масажисти. За да окажат дълбок натиск в конкретни участъци, и за да усучат добре отделни сегменти от тялото, те си служат не само с ръце. В действие влизат също лакти, колене, стъпала, а понякога дори пръстите на краката.

За повечето хора традиционният тайландски масаж, изпълнен от опитен терапевт няма противопоказания. Задължително е обаче да предупредите масажиста за наличие на здравословни проблеми. Така той има възможност да адаптира сесията към вашето състояние и нужди. Бременността също влиза в групата на деликатните състояния, които следва да бъдат предварително обявени.

Съществуват и категорични причини да не се подлагате на тази източна лечебна терапия. Това са травми и фрактури на костите, както и костни заболявания, водещи до намаляване на костната плътност. Основните противопоказания за тайландски масаж са също разширени вени, тромбоза, скорошни операции, високо кръвно налягане. По-възрастните пациенти могат да се насладят на специално създадена за тях релаксираща процедура.

Подобни публикации

КАКВО Е ФИТНЕС?

admin

Как се връзва парео?

admin

10 потенциални предимства на новите технологии в автомобила

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .