Любопитно

Бижута с кристали Сваровски – какво трябва да знаете за тях, преди да ги изберете?

В последните няколко години дамските сребърни и златни бижута с кристали Сваровски се радват на небивал успех. Макар този синтетичен камък да има дълга история, едва в най-новата ни история той зае полагащото му се място в ювелирния свят. Начинът, по който успешно имитира диамантите и другите скъпоценни камъни е сред основните му достойнства.

Има обаче и други важни особености на този кристал, които вероятно не са ви напълно известни. Ето защо в следващите редове ще опитаме да ви запознаем отблизо с този нежен, изящен и преди всичко финансово достъпен бижутерски продукт. В допълнение ще ви посочим и страхотно място, откъдето да се снабдите с уникални бижута, декорирани с кристали Swarovski – онлайн магазин Паладиум. Направете го още сега!

Предимства и недостатъци

Както всяко нещо, и камъните на австрийската марка Сваровски имат свои плюсове и минуси. Те вървят ръка за ръка, като плюсовете успяват да компенсират дребните недостатъци по много показатели. Сред основните преимущества на сваровския кристал е начинът, по който той пречупва светлината. Уникалните срезове на кристалните късчета им позволяват да имитират диаманта по толкова успешен и ефектен начин.

Следващият плюс е достъпната цена на дори оригиналния продукт. Казваме оригинален, защото, макар и създаден от човешка ръка, синтетичният камък е обект на много опити за фалшификации. Бижутата, инкрустирани с кристали Swarovski са много по-евтини от тези, декорирани с диаманти и други скъпоценни минерали, включително тези от злато и сребро.

Високото качество на кристала е сред основните му достойнства. Добрите срезове имат изключителна прозрачност (без замъгляване), еднородност на цвета и безупречна яснота на срязаните линии. Поради използването на най-модерните технологии за производство и обработка на материала, както и внимателен контрол на готовите продукти, влизащи в дистрибуторската мрежа, няма да срещнете камък с лошо качество и видими недостатъци.

Произвежданите с тях ювелирни продукти се отличават с изтънченост и грация. Използват се в колекциите на висшата мода, носят се с удоволствие от поп артисти и представители от всички сфери на живота. Участват активно не само в бижутерския, но и в интериорния дизайн.

Редно е да посочим и недостатъци на камъните Swarovski, но бързаме да уточним, че те са малко на брой. Плюсовете определено ги превъзхождат по численост. Едно от важните неща, които трябва да знаете е, че структурата на кристала е по-крехка в сравнение с тази на скъпоценните камъни, затова експлоатационният живот на продуктите, украсени с кристали Сваровски, обикновено не надвишава 10 години.

Как да ги поддържаме и удължим живота им?

Добрата грижа за бижутата, декорирани с такива камъни Сваровски е ключът към запазване на тяхната обаятелна визия. Редно е да се знае, че кристалчетата следва да бъдат защитени от контакт с вода, химически активни вещества, козметика и парфюмерия. Не е желателно да се къпете с накитите, а също и да миете съдове и перете с тези, които се носят на ръката.

Редовното почистване и полиране е добре да се прави професионално. В домашни условия можете да използвате специална полираща паста и мека (немъхеста) кърпа. Съхранението трябва да бъде в специални калъфи от мек плат, така че бижутата да не се докосват до други камъни и метални детайли. Желателно е кристалите да не се пипат с ръце, тъй като по краищата им остават отпечатъци от пръсти.

Подобни публикации

Разберете какви сте според формата на устните си!

admin

Защо ни е необходим GSM усилвател – някои насоки за начинаещи

admin

Какви екскурзии до Израел ще намерите в Руал Травел?

adminche
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .