Любопитно

Доказателствата и факти за гумите и джантите

Доказателствата и фактите, че колата ви зависи най-много от гумите и джантите са наистина безспорни, а в тази статия ще споделим с вас някои от тях.  Всички автомобили зависят от гумите и джантите си, за да могат да стигнат от точка А до точка Б безпроблемно и бързо. Но какво прави един автомобил добър автомобил? Кои са характеристиките, които го правят страхотен автомобил? Това не е двигателят, резервоарът за гориво или седалките. Това са неговите всесезонни, летни или зимни гуми и джанти.

Защо гумите и джантите са толкова важни за автомобила ви?

С малко проучване можете да установите, че четирите най-важни компонента на автомобила са двигателят, трансмисията, джантите и гумите. Може би си мислите, че двигателят е най-важният компонент, но всъщност най-голяма разлика правят и в движението и във визията именно стоманените и алуминиеви джанти и гумите на  автомобила. А гумите и джантите, които използвате на автомобила си, имат огромно значение за това колко добре се представя той на пътя. Но ако сте като повечето хора, вероятно не знаете много от нещата за значението на джантите и гумите на вашия автомобил. Ето някои факти, които ще ви помогнат да разберете значението на джантите и гумите на вашия автомобил.

Това не е просто теория, а факт. Всъщност има цяла индустрия, която се върти около производството на все по-добри всесезони, летни и зимни гуми и различни видове иновативни стоманени и красиви лети джанти.

1. Съвместимост на гумите и джантите с автомобила

Най-важното нещо, което трябва да направите, когато купувате джанти и гуми онлайн, е да се уверите, че те са съвместими с вашия автомобил. Например, ако имате автомобил със задвижване на четирите колела, трябва да си купите летни или зимни гуми, които са по-подходящи за задвижване на четирите колела едновременно. Оптималния избор на тези компоненти ще ви гарантира сигурност, малък разход на гориво и красив вид на колата.

2. Размера на гумите и джантите

Трябва да вземете предвид и размера на гумите и джантите, които са подходящи именно за вашия автомобил и за сезона. Ако купувате гуми, уверете се, че сте избрали правилния размер за вашия автомобил като трябва да вземете предвид и да съобразите с тях и размера на джантите. Ако купувате нови джанти, уверете се, че сте се спрели на правилния размер.

3. Налягането на гумите и изправността на джантите

Уверете се, че проверявате регулярно както налягането в гумите, така и изправността на вашите джанти. Трябва да имате предвид, че алуминиевите джанти са много по-леки, но и от много по-мек и деформируем материал и са по-податливи на изкривяване. Добре е да поддържате препоръчителното налягане в гумите си редовно.

4. Протектора на гумите

Проверявайте редовно дълбочината на протектора на гумите си без значение дали става думи за всесезонни, летни или зимни гуми. Трябва редовно да проверявате гумите си, особено ако шофирате редовно и ако забележите някакви признаци на износване, значи е време да ги смените с нови.

5. Резервни гуми и джанти

Уверете се, че разполагате с резервен комплект гуми и джанти или поне една, в случай че нещо се случи и спукате гума на пътя например. Също така е добре да имате по един отделен комплект летни гуми с алуминиеви джанти и отделен комплект зимни гуми със стоманени джанти.

Най-бързо, сигурно и лесно е да си намерите и купите гуми и джанти онлайн и това е безспорен факт. Най-важното, което трябва да съобразите е мястото, откъдето ги купувате. Проверете търговеца за отзиви от потребители и е добре да има голям опит и много доволни клиенти. Така ще имате възможността да намерите оптималната за гуми цена и максимално качествени джанти на промо цени. А и няма да губите време да обикаляте всички магазини за гуми.

Подобни публикации

Дамски часовници от Ree.bg

adminche

Животни нападат хора!

admin

От дърво до електрическа китара

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .