Свят Спорт

С какво ще запомним сезон 2019-20 на Висшата лига

Със сигурност всеки очакваше в началото на 2020 година този сезон да бъде запомнен единствено с историческата титла на Ливърпул, но нещата се развиха по коренно различен начин след избухването на пандемията и паузата за повече от 3 месеца в която нямаше футбол.

Все пак първенството се поднови и в крайна сметка футболистите на Юрген Клоп успяха да спечелят титлата макар и липсата на фенове по стадионите и най-вече на „Анфийлд“ които да се насладят на този велик успех да бъде в някаква степен разочароваща. „Мърсисайдци“ обаче показаха много колеблива игра след подновяването на футбола през юни и пропуснаха възможността да поставят нов рекорд по брой спечели точки като за целта им трябваха поне 101, а те завършиха с 99 в своя актив.

Манчестър Сити определено бяха вторият най-добър отбор във Висшата лига през целия сезон и логично завърша на второ място с 15 точки повече от третия и четвъртия тим в крайното класиране. „Гражданите“ завършиха много силно сезона, но слабото начало на сезона е това, което ги лиши от шанса да се борят за титлата през настоящия.

Техният градски съперник Манчестър Юнайтед пък успя да завърши трети и най-накрая да се завърне в Шампионската лига през следващия сезон. Това беше главната цел през настоящия сезон и тя бе постигната. Разликата между „червените дяволи“ и първите два тима обаче изглежда твърде голяма на този етап и те определено трябва да се подсилят през лятото, ако искат да атакуват титлата през следващия сезон.

Последното място в топ 4 пък е за Челси като никой не очакваше когато Франк Лампард пое тима, че те са в състояние да завършат на място даващо право на участие в Шампионската лига, но той успя да го постигне с младите играчи на състава. През следващия сезон обаче може да очакваме „сините“ да бъдат значително по-силни след като Роман Абрамович инвестира и вече привлече Тимо Вернер, а се очаква скоро и Кай Хаверц да акостира на „Стамфорд Бридж“.

Най-голямото разочарование за отборите от първата половина на таблицата определено е за Лестър, които имаха огромна преднина на третата позиция преди подновяването на сезона, а в крайна сметка „лисиците“ завършиха извън зона Шампионска лига.

Жозе Моуриньо пък застана начело на Тотнъм когато „шпорите“ бяха на 14-та позиция и успя да ги изведе до 6-тата позиция, което означава че те ще играят в Лига Европа през следващата кампания. Ще е изключително интересно да видим какво ще постигне той при първия си пълен сезон начело на състава като определено за него ще е най-важно да запази своя голмайстор Хари Кейн в състава.

Изпадащите отбори през кампанията са Норич, Уотфорд и Борнемут. В последния момент след силна серия успя да се спаси отборът на Астън Вила.

Новият сезон ще стартира на 12 септември и се очаква да бъде дори още по-вълнуващ и оспорван. В сайта https://UltrasBet.bg/ може да четете прогнози за мачовете от английската Висша лига както и ще намерите винаги качени топ залози за днес от всички водещи футболни първенства.

Подобни публикации

Не всеки има такива невероятни умения :)

admin

Топ 15 на най-невероятните съвпадения

admin

Къде да практикувам йога?

redactort
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .