Спорт

В сериите “Айлендърс” и “Рейнджърс” продължава съперничеството между руските вратари

“Ню Йорк Айлъндърс” и “Ню Йорк Рейнджърс” проведоха четвъртата си среща на открито в редовния сезон на НХЛ. Една от декорациите на дербито е конфронтацията между двама руски вратари – Игор Сорокин и Игор Шестеркин.

Сорокин нарича подобни срещи страхотно преживяване за всеки от приятелите на пазвата. В същото време той предвижда, че по време на играта няма приятели, те са противници на леда. Говорейки за това, Сорокин се усмихва и казва, че конфронтацията с Шесткин е добро време.

Солидарен с приятел и Игор Шестеркин. Нещо повече, като деца те имаха мечта – да играят един срещу друг поне веднъж на професионално ниво.

Настоящата среща на открито беше четвъртата в НХЛ, в която играха и двамата вратари. Шестеркин се приближи до нея с цифри 2-1-0, средно отбелязани голове 2,34 и процент на хвърляне 0,921. Сорокин имаше показатели 1-1-1 преди срещата, отбелязване на голове 2,68 и процент на хвърляне 0,897.

В КХЛ другарите често се биеха един срещу друг. Сорокин играе за столичния ЦСКА, Шестеркин защитава цветовете на Санкт Петербург СКА.

Според Шестеркин в Русия и той, и Игор Сорокин са играли за топ отбори. Така в НХЛ те имаха възможност да защитават цветовете на известни отбори – “Ню Йорк Айлендърс” и “Ню Йорк Рейнджърс”. Това е прекрасно изживяване и за двамата спортисти.

Освен това и двамата вратари са поразително сходни помежду си. Всеки от тях вече е на 28 години, като единият и вторият бяха избрани през 2014 г.в средните кръгове на драфта на НХЛ за отборите на Ню Йорк. Шестеркин” Рейнджърс ” бяха избрани в четвъртия кръг под номер 118. “Островитяните” избраха Игор Сорокин (номер 78) в третия кръг.

Подобни публикации

Къде да практикувам йога?

redactort

Как така се случи, че маратонките отново са най-продаваните мъжки обувки?

admin

Сигурно и удобно: Ето какви са предимствата на онлайн залаганията

king content