Култура

СЦЕНА-ПОРТАЛ «ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА» ДАВА ДОСТЪП НА ШИРОКАТА ПУБЛИКА ДО МЕЖДУНАРОДНА ФОЛКЛОРНА АКАДЕМИЯ ЦАРЕВО 2023

На 05 и 06.08.2023г. НА ЖИВО ОН-ЛАЙН през Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“ ще може да гледате част от концертната програма на Международна фолклорна Академия Царево 2023, която ще се бъде представена на лятната сцена пред Народно читалище (НЧ) Георги Кондолов – 1914.

На 05.08.2023г. ще бъде излъчен на концертът на класа по Странджанско автентично пеене на „златния“ творчески тандем, Златка Ставрева и Пламен Янев, част от Международна фолклорна Академия Царево 2023. Запазването на автентичния певчески фолклор, като национално и световно нематериално културно наследство е задача от изключителна важност, с която са се заели Златка Ставрева и Пламен Янев. А резултатът е завладяващ аудиторията.

Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“ е съвместен проект на ВИА Театър и НФ Култура. Проектът е се стреми да изследва нова аудитория, разширява своя интерес извън строгата гранична бразда на Театъра. В целите на Проекта е заложена стратегия за подкрепа на независими творци и творчески организации, като специален фокус има върху качествени но неизвестни на широката общесвтеност творци и организации които не разполагат с капацитета на силна институционална подкрепа, нито с ресурса на публичната известност и PR познаваемост.

Виртуалната Сцена-портал се развива по Проект „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства“, с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура” (Договор No VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.)

Подобни публикации

Започва началния тест-драйв на Сцена-Портал «Виртуални интерактивни изкуства» с излъчване от Световния ден на Пантомимата

admin1

Десетки хиляди книги вече са достъпни безплатно! Как да ги изтеглите законно?

admin

Камерна музика

admin