Развлечения

Средиземноморските круизи – идеална почивка

С мъжа ми дълго време се колебаехме дали да отидем на такава https://hote.li почивка. В представите ни думата „круизи” се свързваше с нещо, което струва адски скъпо и реално можеш да минеш без него. Само че на мен много ми се искаше да пътуваме по море. Затова и започнах да преглеждам разни сайтове и форуми и да чета за круизите въобще и най-вече за круизите в Средиземно море.

Повечето хора, които вече бяха пътували с круизни кораби, обясняваха, че не е чак толкова скъпо, ако си избереш подходящото време и си резервираш почивката достатъчно рано.

Избрахме си един от доста популярните за средиземноморски круизи маршрути: „Генуа – Неапол – Палермо – Тунис – Палма де Майорка – Барселона – Марсилия – Генуа”. Нито аз, нито мъжът ми сме ходили на някое от тези места, така че решихме, че си заслужава. Ако трябва да посещаваме всеки от тези градове по отделно и по суша, тези пари, които платихме за нашите круизи, няма да ни стигнат дори да се доберем до Неапол.

Прочетох хиляди съвети за избор на круизи в Средиземно море и изобщо не съжалявам за нашия. До Генуа пътувахме с нашата кола. Беше страхотно пътуване. Имахме време да спираме и да разглеждаме. Пътищата са добри, направо е удоволствие да се шофира. В Генуа оставихме колата на платен паркинг. Това беше предварително уредено от агенцията за круизи, с която щяхме да плаваме.

Не си бяхме запазили от най-луксозните каюти, но то на тези кораби за круизи всичко е лукс, така че не сме имали проблеми с това, че нямаме тераса. На самия кораб имаше няколко ресторанта с различна кухня – испанска, италианска, френска, две дискотеки, разни куросве за занаяти и подобни. Нямахме определен час за хранене. Имаше предвидени екскурзии за всеки град, но се плащаха отделно и ние с мъжа ми, отидохме само на една – две. През останалото време разглеждахме сами. Но и така ни беше интересно. Вечер на кораба имаше организирани различни забавления. Запознахме се с едно семейство – маниаци на тема средиземноморски круизи. Забавлявахме се заедно. Пред очите ни море. Лежим си на шезлонги около басейна. Пием по питие. Беше чудесна почивка. Видяхме много неща. Обслужването и обстановката бяха наистина луксозни.

И за миг не сме съжалявали, че сме похарчили толкова пари. Даже започнах да се замислям дали да не си изберем още някой от круизите в Средиземно море. Това е идеалната почивка – получаваш много повече от това, за което си платил.

Подобни публикации

Кой е в пробната в магазина?

admin

На кой да поверим ит поддръжката на бизнеса ни?

admin

Летящ уличен изпълнител в Лондон! Вижте непременно видеото!

admin