Любопитно Мистерии Развлечения

На какво е символ червената гривна?

chervena-grivna-roza-525x538Дали поверията, свързани с гривната с червен наниз са просто мит или във вярванията на древните източни култури са скрити дълбоки тайни? Или пък, човечеството разполага с достатъчно причини, тласкащи хората от целия свят, които принадлежат към различни социални слоеве и сфери на живота, да красят китките си с този червен наниз под формата на гривна?! В тази публикация ще направим ретроспективен поглед към различните древни култури, за да разберем сакралния смисъл на това древно бижу.Този вид гривна се смята, че може да направи чудеса в сферите на живота, любовта, просперитета и др.

Китайските традиции отстояват червения наниз като „наниз на съдбата“, който макар и невидим за невъоръжено око, има потенциала да свързва две лица от върховната власт на любовта и взаимното доверие.

Според индуизма, гривната от червен наниз е свещена и се използва в много от религиозните церемонии. Тя е свързана с дясната китка на мъжа и лявата китка жената, за да им пожелая късмет и да почетат благословиите си към тях.

Според Кабала се смята, че ако един червен наниз се носи от цялото семейство, тя е като символична духовна благословия за всеки, който ще издържи в продължение на поколения! Тя ще направи членовете на семейството по-добри и ще им помага да се подкрепят едни други в нужда.

Това са някои от вярванията по отношение на гривната с червен наниз. Въпреки, червената гривна е известна с това, че може да дари щастие на човека, все пак, това е само едно вярване, религиозен мит, който се предава от поколения. Няма нищо конкретно, което да докаже, дали тя всъщност прави това, което означават религиозните вярвания. И все пак, тъй като религията е нещо, за да се повярва в и не разчленени, всеки може да носи червена гривна, за да разбере какво ще му донесе, независимо дали тя наистина работи добре или не!

 

Подобни публикации

Най-невероятните хотели в света

admin

Най-голямото заметресение с цунами в Япония

admin

Можеш ли да разрязваш плодове така? Има какво да научиш от този клип!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .