История Мистерии Свят

Руски археолози намериха удължен череп с перфектни зъби

Останките са открити в 4000-годишно селище, известно като Аркаим, в руската Челябинска област. Мястото е наричано Стоунхендж на Русия  поради останките от монолитна структура, която се е превърнала в Мека за езичници, екстрасенси, астролози и ясновидци.

Смята се, че подредбата на структурата в Аркаим е била използвана за астрономия, но в някои случаи посетителите са описвали странни магнитни аномалии, необясними светлини и дори халюцинации по време на посещенията.

Архаим и Уралските планини като цяло също са се превърнали в гореща точка за наблюдение на НЛО, привличайки тълпи от споделящи  сходни убеждения, които се надяват да зърнат необичайните въздушни явления.

В миналото разкриването на продълговати черепи имаше тенденция да предизвиква спекулации и заглавия, описващи тяхното откритие като доказателство за извънземни , но практиката да се използват дървени дъски и тайна за умишлено разтягане на черепа на детето е добре документирана практика. Всъщност, един родител може дори да оформи черепа на бебето по такъв начин, просто като го масажира, когато черепът на бебето е все още мек.

Но, разбира се, това не пречи на таблоидите да продължават да публикуват фантастични заглавия, които наричат ​​новоизкопаните удължени черепи „чуждоземни“ и последното откритие не е изключение.

Изследователите смятат, че този скелет не е свързан с оригиналната аркаимска цивилизация, тъй като радиовъглеродните изследвания му приписват значително по-ранна дата. Вместо това се смята, че древната жена е принадлежала на племето Сармати, населявало южния Урал.

Черепната деформация започва, докато детето все още е бебе, но никой не е съвсем сигурен защо древните култури са провеждали тази практика. Някои предполагат, че това е начин да се постигне по-мъжки поглед за мъжете, но това не обяснява удължаването на наскоро открития женски череп. Най-широко приетият отговор е, че е показател за по-висок социален статус.

Издължените черепи или тяхното изобразяване на различни места от древни цивилизации могат да бъдат резултат от различни причини. Такива истирически рисунки са намерени по целия свят и са датиращи от древни египетски фараони, като крал Тут, Нефертити и Ехнатон. Междувременно подобни черепи са открити в множество различни райони по света, включително Англия , Франция, Перу и части от Африка.

Някои привърженици на теорията на древния астронавт вярват, че продълговатите черепи са опит да се подражава на вида на древна извънземна раса, която е посещавала нашите предци, но никой не знае със сигурност. Все пак практиката става интересна, особено когато добавите откриването на няколко аномални перуански скелета с удължени черепи от Наска през 2017.

Подобни публикации

Истината за Босненски пирамиди

admin

Най-интересните кадри с цунамита

admin

Най-убедителното видео за съществуването на НЛО

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .