За Дома

Полилеи в интериора

Полилеите играят ключова роля в интериорния дизайн. Правилно подбраните устройства могат не само да трансформират външния вид на стаята, но и да подобрят качеството на осветлението. Въпреки това, при избора на полилеи, трябва да се вземат предвид редица нюанси. Само в този случай ще можете да получите продукт, който перфектно ще се справи с функциите си и хармонично ще се впише в дизайнерското решение на пространството, превръщайки се в негов акцент и гордост.

 

И така, нека да видим каква роля играят полилеите в интериора и как да изберем правилните продукти?

 

Изберете полилей по вид

 

На пазара на осветление има десетки различни видове полилеи, които се различават както по външен вид, така и по размер.

 

Окачени модели

 

Висящите полилеи са рядкост в съвременния интериор. Те се отличават с екстравагантност и оригиналност. Основната им отличителна черта е наличието на дълъг шнур или верига, върху която е прикрепен таванът. Ако желаете, дължината на кабела може да се регулира в зависимост от вашия собствен вкус. Когато избирате висящ модел, трябва да вземете предвид характеристиките на самата стая. Таваните трябва да са достатъчно високи. В противен случай устройството ще ви пречи, докато се движите. Много често тези модели се поставят над масите за хранене, което ви позволява да създадете подходящата атмосфера.

 

Модели за тавани

 

За разлика от окачените, таванните модели са здраво закрепени към тавана. Това е чудесен вариант за малки пространства. Сенките за полилеи могат да бъдат изработени от различни материали. Модерните дизайни са оборудвани с допълнителни функции, като например възможност за смяна на подсветката.

 

Производствен материал

 

Важна роля играе качеството на материала на производство. Добрият полилей не трябва да изглежда евтин. Ето защо, когато избирате устройство, обърнете внимание на този елемент. По-долу са някои от най-популярните материали, използвани за направата на лампи.

 

Метални

 

Кованите полилеи са изработени от метал, които се отличават със скъп и изискан външен вид. Те не са подходящи за всички зони. Монтирането на такъв модел е подходящо в просторни стаи. Освен това дизайнът на стаята също трябва да съответства на нивото на осветителното тяло. Цената на кованите полилеи е доста висока.

 

Кристал

 

 Кристалните полилеи винаги са били свързвани с лукс и богатство. Великолепният блясък и нежният звън на кристал изпълват стаята с аура на аристократизъм. При такива модели всичко се изчислява, за да се посочи статуса на собственика. Естествено, такава перла изисква подходяща рамка.

 

Пластмасов

 

Съвременните производители са се научили да правят пластмасови полилеи, които не са по-ниски по качество от по-скъпите модели. Това са модерни и технологични устройства, които съчетават функционалност и надеждност. Поради разнообразието от опции можете да изберете пластмасов модел за всеки интериор. Независимо от материала на производство, всеки полилей трябва да има съответните сертификати. Само в този случай можете да сте сигурни в безопасността по време на работа на устройството.

Подобни публикации

Перфектното почистване на покъщнина София започва с малки трикове

admin

Да създадем минималистична баня – основни правила

admin

Вдъхновяващи рецепти: Готвим с любов за цялото семейство

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .