Мода

Официални рокли в големи размери

Отдавна са отминали времената, когато за дамите с по-едри фигури не откриваха подходящите рокли. Днес вечерните рокли за едри жени са представени в магазините в широка гама – основното е да не правите грешка с избора, за да подчертаете предимствата и да отвлечете вниманието от недостатъците.

 

Общи правила

Пълните жени също имат какво да покажат. Подчертайте вниманието на Вашите прелести, като изберете рокля с подходяща кройка и от качествени материи.

 

Вечерните макси рокли за едри жени не трябва да са твърде къси – поне до коляното. Ако имате красиви крака, не се колебайте да ги покажете. Макси роклите изглеждат добре на високи дами с пола, която плавно се разширява надолу, но да не е прекалено разкроена.

Обърнете внимание на трапецовидния силует. Често такива вечерни рокли се шият от няколко слоя плат в различни нюанси. Меките гънки, които падат добре, ще ви помогнат да прикриете наднорменото тегло.

 

От какво трябва да се откажете, без да се замислите?

Тесни рокли.

Различни пайети, кристали, волани, плисета, панделки и всякакви други излишни декорации. По-добре е роклята да е без излишни детайли, но от висококачествена материя, перфектно скроена и добре ушита.

Широки ръкави или клош ръкави. Подчертава пълните ръце. Покрийте ги с шал. Можете да носите болеро.

 

Цветова схема

Всеки знае, че черният цвят помага да изглеждате по-стройни. Освен това е класика, която винаги е на мода. Можете да изберете изцяло дантелена макси рокля или тоалет с отделни елементи, които визуално намаляват обема там, където е необходимо.

На пълните жени се препоръчва да не обличат вечерни рокли от ярки, крещящи цветове, бели и пастелни тонове.

Ивици (особено хоризонтални и диагонални), клетки и големи щампи привличат ненужно внимание към проблемните зони.

Изберете благородни наситени нюанси – тъмно лилаво, бордо наситено синьо, изумрудено, червено, шоколад, кафе, маренго.

 

Рокли в зависимост от типа фигура

Всяка пълна фигура принадлежи към определен тип.

X-образна форма (наподобява пясъчен часовник). Тънка талия, широки масивни рамене и пълни бедра.

H-образна фигура (наподобява правоъгълник). Широки рамене и бедра при липса на излишни мазнини по корема и ясно неопределена талия.

А-образна фигура (под формата на триъгълник). Пълни бедра, тясна талия и рамене.

V-образна фигура (предишната версия е обратното). Тежки рамене, тънки бедра, почти пълна липса на талия.

O-образна фигура (почти като кръг). Бедрата и раменете са пропорционални, значително наднормено тегло в областта на талията, изпъкнал корем.

В първия случай подчертайте талията с красив колан. Без прави силуети. Не се страхувайте от тесни стилове.

Собствениците на H-образна фигура често имат тънки крака. Изберете вечерни рокли с дължина до коляното или една длан по-висока. Ще ви подхождат ризи с дълбоко вертикално деколте, туники. Дълга верига с висулка или колие, лек шал визуално ще “удължи” силуета.

На жените със силует под формата на буквата А се препоръчва да покрият долната част на тялото с меки гънки и драперии, горната част може да бъде плътно прилепнала, с V- или U-образно деколте. На тях изглеждат страхотно вечерни рокли от коприна или вискоза с висока талия и/или декоративни елементи на гърдите и раменете. Камбанен ръкав ще направи линията на раменете по-пропорционална.

Най-трудно е за пълните дами, с масивни рамене и ясно очертана талия, да изберат вечерна рокля. Изберете от модели от една част с меки, драпирани части с дължина до коляното, за да привлечете вниманието към краката си. Завършването може да се извърши по ръба на подгъва. Задължително условие – Затворени рамене.

Жените на всяка възраст, при всякакви обстоятелства и с всяко тегло искат да изглеждат модерни, стилни и очарователни. За да им помогнат да реализират мечтите си, много дизайнери създават цели колекции за момичета и жени с пълна форма. Един от любимите елементи на гардероба на почти всички жени са роклите, към избора на които трябва да се подхожда отговорно, защото не всички модели и материи изглеждат еднакво добре на слабите жени и дамите “макси”. Този сезон дизайнерите на онлайн магазин Eviza.BG, като производител на българска макси мода са подготвили много изненади като про за модниците, включително леки, елегантни и в същото време безгрижни и закачливи рокли, сред които всяка жена ще може да избере опция за себе си.

Ефирните многослойни тоалети и разширените ръкави са точното нещо за празненствата. Поради наличието на няколко слоя плат и гънки на ръкавите, е доста успешно да се скрият пълни ръце, корем и бедра.

Моделите с асиметрично деколте изглеждат страхотно на пълни момичета, особено ако са по-едри в зоната на деколтето. Такава кройка ще може да превключи вниманието на другите от корема и пълните бедра към горната част на тялото, като го изостря върху пищен бюст.

 

Ако искате да създадете интересна черта в изображението, отворен гръб, цепка в областта на подгъва, ръкави, ажурни вложки ще ви помогнат в това.

Подобни публикации

Как да носим спортни обувки

adminche

Разкриване на модните тенденции за 2023 година

adminche

Макси дънки за едри жени – основни препоръки за избор

admin