Обща категория

Отпушване на тоалетна – 3 начина да си спестите намесата на професионалист

Проста справка показва, че една от най-търсените аварийни ВиК услуги е услугата отпушване на тоалетна. Тази дейност се търси повече в обществените тоалетни, включително хотелски, но не липсват и домове, допуснали санитарният им възел да се запуши прелее – една от най-неприятните ситуации в един дом..

В настоящия материал ще ви дадем три полезни насоки как да си спестите средствата и нервите, търсейки професионална услуга от фирма или майстор водопроводчик. В никакъв случай обаче не препоръчваме да се отказвате от професионална намеса при по-сложни аварии.

  1. Не допускайте запушване на първо място

Тоалетните не се запушват току-така. Обикновено причината за събитието човешкият фактор. В тоалетната чиния се изхвърлят отпадъци, които по никакъв начин не бива да се изхвърлят в канала, включително санитарни принадлежности и неразградими разкрасителни консумативи. Нека в дома ви е закон отпадъците, които не се разграждат във вода да не се изхвърлят в тоалетната. Предупредете и гостите си, когато използват помещението.

Почиствайте редовно тоалетното гърне, за да избегнете нуждата да повикате спешно специалист, който да извърши една от двете процедури – отпушване на тоалетна или смяна на чинията. В районите с твърда вода натрупването на котлен камък е най-сериозният причинител на затлачване. Почиствайте накипа с препарат за варовикови отлагания. Дори обикновена сода каустик или кислол вършат добра работа.

  1. Изберете правилният метод спрямо причинителя на запушването

Има значение какво запушва канализационната тръба или S-образният участък на гърнето. За да изберете метода/средството, с което да отстраните проблема е важно да разберете какво го причинява. Някои натрупвания могат лесно да се отстранят с препарат за отпушване на канали. Когато става въпрос за топка косми, хранителни и други разградими отпадъци, наливането на концентрат и отмиването му след известен престой с гореща вода ще реши проблема.

Твърди предмети се премахват по-трудно обаче. В магазините за домашни потреби се предлагат специални приспособления за отпушване на тоалетна и сифони на мивки. Едни от тях са вид пружина с кука на върха, които лесно се промушват в канала и могат да извадят от съвсем малки до по-обемисти предмети. Други са вид вакуум помпи, които изсмукват обратно нагоре заседналия в тръбата елемент.

  1. Подменете навреме канализационните тръби

Невинаги запушеният WC възел се дължи на човешка грешка.Понякога става въпрос за много стара канализационна тръба, свързана към тоалетното гърне, която е задръстена от дългогодишно наслояване на варовик и битов отпадък. Възможно е да става въпрос и за отчупено парче, препречило отвора на канала. Тогава определено ще се наложи да потърсите специалист, при това реномирана ВиК фирма, защото проблемът е наистина мащабен.

Ако искате да си спестите излишни главоболия, вземете превантивни мерки. Те пак включват професионалната намеса на специализиран екип водопроводчици, но със значително по-малко поражения върху красивия ви интериор. Преди да ремонтирате банята на новия си дом, подменете канализационната тръба в банята/жилището в случай че е много стара и амортизирана.

Така след години няма да ви се налага да къртите красивата и скъпа подова облицовка, за да го направите по принуда. Добре е да изпреварвате събитията ако сте новодомци. Подменете всички стари и опасни съоръжения, включително водопроводни и канализационни тръби, и части от ел инсталацията. Тази подготовка ви позволява да вложите максимум средства в реновирането на дома, без никакви опасения, че някаква авария би могла да унищожи всичко за секунди.

 

Източник: https://www.puls.bg/eko-sreda-c-43/kak-da-izberem-podkhodiashchi-aksesoari-za-baniata-n-39244

Подобни публикации

Виц 23

admin

Спалното бельо като мода

admin

Невероятни вълни изненадват хората до като са на плажа !!!!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .