Любопитно

Болезнена ли е лазерната епилация?

Лазерното обезкосмяване е често срещана козметична процедура, която се прави с цел загуба на нежеланите косми в дългосрочен план. То действа, като временно деактивира космените фоликули и така се стопира растежът на нови косми.

Въпреки че методът не е напълно постоянен, резултатите от лазерното лечение могат да продължат да бъдат видими с години. То може да е идеално и за зони на тялото, които са трудни за бръснене или кола маска.

Все пак ползите от лазерната епилация не могат да бъдат постигнати без известно ниво на дискомфорт. Лечението може да бъде болезнено в зависимост от зоната, която се третира, както и от собствената ви поносимост към болката. Обсъдете всички въпроси, които имате, с вашия козметик.

Колко боли лазерната епилация? Идеята на лазерната епилация е да се унищожи космения фоликул с помощта на топлинен лъч. Докато може да не усетите парене, може да почувствате, че кожата ви е удряна многократно от гумена ластичка. Възможно е да изпитате лек дискомфорт след процедурата, като зачервяване и дразнене, подобно на чувството при леко слънчево изгаряне.

Процедурата може да е болезнена до известна степен. Колко болезнено ще бъде, зависи от частта от тялото, която се третира. Колкото по-нежна и чувствителна е тя, толкова по-неприятна ще е процедурата.

За да сведе до минимум болката, вашият козметик може да третира зоната с изтръпващ гел преди процедурата. Зависимост от подложената на епилация зона и вашата поносимост към болка, може да не е необходимо поставянето на такъв препарат.

Болка според различните части на тялото:

  • Крака – Болката е умерена в сравнение с други части на тялото. Това е така, защото кожата на краката е по-дебела от по-чувствителните зони, като лицето и бикини линията. Все пак третирането на вътрешната част на бедрата ще бъде по-неприятно от третирането на працеса.
  • Ръце и подмишници – Подмишниците са една от най-болезнените зони за епилация, защото кожата там е много тънка и нежна. Това обаче не е задължително за останалата част от ръцете, където болката е много по-лека.
  • Лице – Отговорът зависи от това коя част на лицето се епилира. Лечението е по-болезнено около тънката кожа на горната устна, докато болката около бузите и челото е по-лека.
  • Бикини линия – Подобно на подмишниците, епилацията в тази зона е по-болезнена.
  • Гръб и стомах – Подобно на кожата на ръцете ви, тази на стомаха е по-плътна, така че тук епилацията няма да е твърде болезнена. Но болката при епилация на гръб, може да се сравни с тази при третиране на бикини линията и подмишниците заради по-голямото окосмяване.

Подобни публикации

Ето така се ядат люти чушки :)

admin

Каквито и притеснения да имате относно пазаруването от магазин за възрастни – забравете ги!

admin

Забавно видео с овен, който закача хората

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .