Полезно

Някои възможност за нотариален депозит

През последните се насочи  вниманието към правните норми, уреждащи процедурата за приемане на средства и ценни книжа в депозита на нотариуса.

 

Можете да се предпазите от всичко това сега, когато депозитът на нотариуса се превърна в пълноценен механизъм за сетълменти по сделки. Много е удобно да използвате депозит на нотариус, когато става въпрос за покупко-продажба на недвижими имоти, например. Тоест, вместо сейф, купувачът превежда пари по специална депозитна сметка на нотариуса. Нотариусът, който удостоверява сделката, ще преведе средствата на самия продавач веднага щом условията на сделката бъдат изпълнени (правото на собственост на купувача ще бъде регистрирано в Rosreestr). Депозитът гарантира безопасността както на хората, така и на самите селища и ги прави лесни. Това е удобен и цивилизован механизъм.

 

Много е важно страните по договора за продажба на недвижими имоти да установят в него следните условия:

 

 

  1. Парите се плащат от купувача в депозита на нотариуса след подписване на договора и преди подаване на документи за държавна регистрация на прехвърлянето на собствеността;

 

  1. продавачът има право да получи пари от депозита след държавна регистрация на собствеността на купувача;

 

  1. купувачът има право да получи пари от депозита на нотариуса в случай на отказ да регистрира имуществените права на купувача;

 

  1. купувачът няма право да иска възстановяване на сумата преди края на процедурата за държавна регистрация.

 

Ако купувачът поиска връщането на парите от депозита преди края на процедурата за държавна регистрация, нотариусът има право да откаже такова връщане, като посочи, че договорът за покупко-продажба установява други правила.

 

Изключително удобно и лесно се работи с нотариус Маркова, в случай че се намирате в град Бургас и околностите и искате да направите подобна сделка.

Можете да се обърнете към помощник-нотариусите и да обсъдите всеки един детайл по предстояща сделка, касаеща имот, или прехвърляне на активи. Очаква Ви компетентно мнение и бързо съдействие.

Подобни публикации

Не карайте като тези Руснаци!!!

admin

Cardio Tonic пълен анализ на 2020, мнения

admin

Татуировките са тотално демоде

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .