Любопитно

Как да си ушиете копринена пижамa

Днес в магазините се предлага  огромен асортимент от дамски дрехи, но ако нищо не ви харесва или цената на артикула е твърде скъпа, тогава можете да използвате тези съвети и да си красива копринена пижама.

Прекарвайки много малко усилия и инвестирайки съвсем малка сума пари за материали, ще се зарадвате с нова пижама, която ще е удобна не само когато спите, но и когато прекарвате времето си в домашна обстановка.

Как да шиете копринени пижами със собствените си ръце?

Шиенето на копринени пижами изобщо не е трудно, притежавайки поне някои умения за шиене. Такива дрехи трябва да са удобни и свободни, така че измерването не е трудно. Въпросът сам по себе си е капризен и има тенденция да се “плъзга”, което означава, че ако за първи път ще шиете собствена пижама, то трябва да изберете базов модел.

Избор на модел

Изборът на модел зависи от вашата физика и предпочитания. Освен това е по-добре да направите копринени пижами малко по-просторни, така че да не пречат на движението и да са удобни за спане. Основни модели:

 

Пижама с къси панталонки. Подходяща е не само за спане, но и за уютно прекарване вкъщи. Моделът е идеален през летния сезон, тъй като ще е готино да се спи в него, коприната се отнася до тъкани, които се охлаждат бързо.

Пижама с дълги панталони. Сега този модел стана модерен за социални събития. Но за домашно ползване е подходящ за момичета с големи форми, тъй като ще скрие излишъка.

Креативна идея. С подобно направени  пижами с интересни цветове можете да организирате тематични моминско парти и да организирате фотосесия, гарантираме, че ще бъде съпътствано с много стил и положителни емоции.

 

Измерване

Как да правите измервания правилно? Преди да започнете да шиете продукт, трябва да направите измервания. С помощта на сантиметър можете сами да измерите обемите си или да помолите някой да помогне. За да шиете продукта, ще са ви необходими следните параметри – гърди, талия и ханш. Всичко е много просто.

 

Избор на модел

За копринената пижама, базовият модел е много прост и се състои само от шест части. Това е предната половина на шортите, състояща се от 2 части, задната половина също се състои от 2 части. Моделът на горната част включва два детайла – материи с гънка отпред и отзад. Когато рисувате диаграма на лист хартия, не забравяйте за надбавките за шевовете.

 

Ако всичко това Ви се струва сложно, най-добре преминете към покупка на завършен продукт, т.е. на пижама.

Подобни публикации

Топ 7 души, които са се събудили на собственото си погребение!

admin

Еврейски притчи, които непременно трябда да прочтете!

admin

Каквито и притеснения да имате относно пазаруването от магазин за възрастни – забравете ги!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .