Любопитно Полезно Факти

Никога не се обръщайте така към детето си! МНОГО ВАЖНО ЗА ВСЕКИ РОДИТЕЛ!

Често това, което казваме на децата ни, оказва влияние върху нашите деца повече, отколкото си мислим. Децата са склонни да вземат всичко изключително сериозно и каквото им кажат родителите им е като “Божието Слово” за тях.

По-долу са изброени някои фрази, които никога не трябва да използвате спрямо детето си, независимо колко сте ядосани:

1. “Спри да плачеш!”

Никога не трябва да спирате децата си да изразяват своите емоции. Ако те не са в състояние да спрат да плачат, тогава не бива да ги карате да изглеждат като глупаци за това. Ако ги карате да спрат, то вие индиректно казвате на детето си да потиска емоциите си.

По-добрият подход е да им се даде възможност да плачат, но също така и да ги накарате да разберат дали и какво са направили погрешно.

2. “Ти ме разочарова!”

Не позволявайте на децата си да мислят, че ви носят разочарование. Това ще ги преследва дълго време. Ако са направили нещо нередно, тогава е ваше задължение да им кажете. Но го правете по един нежен начин, който не ги наранява.

3. “Ти не си като другите деца!”

Никога не трябва да казвате на детето си, че му липсва нещо вътрешно или външно. Дълбоко смущаващо е, когато детето започва да вярва, че не е това, което искат родителите му, или е различен от другите деца. Това вярване може да остане с него до зряла възраст и да му повлияе неблагоприятно.

Можете да кажете на детето си, че винаги има място за подобрение или развитие. Старайте се да изградите увереността му и тя ще му остане за цял живот.

4. ” Големите момчета / момичета не се плашат!”

Не можете да спрете децата да се плашат, като им го кажете. Не може да спрете страха с такива безсмислени думи. Така че трябва да им кажете, че е добре да се плашат понякога и че не трябва да потискат чувствата си.

Подобни публикации

Анатомия на едно дело

admin1

Kак се връзва родопска кърпа

admin

Как се е зародила земята? (Видео)

admin