Полезно

Най-използваните хранителни добавки в света

Сигурно се чудите коя е най-използваната хранителна добавка в света? Едва ли ще се учудите, ако научите, че това е протеина. Нещо, което спортистите и най-вече запалените културисти го пият на лягане и на ставане, дори през целия ден.

Това са белтъчини, с които бързо може да се възстановите след физическите натоварвания. При тренировките, тялото ни изхабява известно количество енергия, а протеините снабдяват организма с необходимите вещества за изграждане на мускулите. А те от своя страна горят много калории и се нуждаят от допълнителна храна за да растат нормално.

С други думи след тренировка е задължително да нахраните мускулите с протеини. Най-добрият източник на протеин е суроватъчният изолат, който се усвоява най-лесно от тялото.

Суроватъчният протеин е най-разпространен поради наличието на всички необходими аминокиселини за тялото, които то не може да произведе само при постоянни тренировки. Той доставя градивната храна на клетките и е добре да се приема няколко пъти през деня.

При жените пиенето на протеин след тренировка води до поддръжка на мускулна маса, която гори мазнините, а при мъжете пиенето на протеин изгражда мускулите и оформя релефа.

Втората най-използвана хранителна добавка са аминокиселините

Белтъчините са изградени от двадесет вида аминокиселини, които имат незаменимо действие за растежа на мускулите. Те помагат за възстановяването след тренировки и регенерират мускулните тъкани.

Хранителни добавки аминокиселини се използват за подобряване на функциите и структурата на тъканите в нашия организъм. След приема на аминокиселини те се транспортират до нуждаещите се от тях клетки на организма и тогава тялото ни започва да произвежда огромно количество белтъчини и ензими. Регулира се азотния баланс и се ускорява растежа на мускулите.

Като цяло аминокиселините биват два основни вида – заменими и незаменими. Заменимите могат да се произвеждат от организма, а незаменимите не поради което са особено ценни.

При приемането на аминокиселините, като хранителна добавка същите не се нуждаят от допълнителна обработка, тъй като вече са в удобен вид за употреба от клетките. А незаменимите аминокиселини са абсолютно необходими за изграждането на клетките и нормалния растеж на мускулите, поради което следва да се приемат редовно под формата на хранителни добавки.

Източник: https://shop.4fitness.bg/

Подобни публикации

6 навика на най-успешните жени

admin

5 признака, че сте създадени един за друг

admin

Съзнателната любов е по-ценна от приказката, която сами си измисляме

admin