Полезно

Къде да скриете злато вкъщи?

Ако нямате доверие на трети страни или не желаете да плащате допълнително за съхранението на вашите златни инвестиционни монети или кюлчета, то ще ви се наложи да откриете подходящи места във вашия дом, където да скриете своите притежания.

Когато ще съхранявате злато или други благородни метали вкъщи, важно е да се уверите, че те ще са далеч от влага, запалими вещества и всякакъв друг вид потенциални заплахи, които биха могли да окажат влияние върху тяхната цялост и качество, а от там да намалят и тяхната стойност.

В случай, че се чудите кои места във вашия дом имат потенциала да се превърнат в сигурно убежище за съхранение на вашето злато, в тази статия ще ви издадем няколко практични идеи. Вижте кои са те и открийте най-подходящото за вас.

Как да откриете подходящото място, където да съхранявате злато у дома?

Никой не познава вашия дом и всички тайни кътчета в него по-добре от самите вас. Вероятно в ума ви вече се въртят поне няколко идеи къде може да скриете вашите скъпоценни предложения, така че те да бъдат максимално предпазени, а вие – спокойни. Дали обаче тези места наистина са подходящи?
Невъзможно е да изброим всички потенциални кътчета в дома, които биха се справили добре с тази задача. Затова преди да ви дадем няколко добри идеи, първо ще обобщим няколко “правила”, които е препоръчително да вземете предвид, когато избирате къде да скриете вашето злато.

На първо място, изключително важно е вашето тайно хранилище да бъде наистина дискретно. Уверете се, че вашите златни притежания няма да бъдат видими и достъпни за други хора, които посещават вашия дом – приятели, майстори, почистващ персонал и т.н.

Също така, тук е мястото да ви посъветваме максимално да ограничите кръга на хора, които знаят, че притежавате и съхранявате злато вкъщи. По този начин ще намалите и възможността от потенциална кражба.

Другото важно нещо, което вече загатнахме, е да се уверите, че мястото предлага нужните условия за съхранение и няма да окаже негативно влияние върху качеството и целостта на благородните метали, в които сте инвестирали. Препоръчително е винаги да ги съхранявате в оригиналната опаковка, в която сте ги получили, тъй като освен гарант за качество и произход, тя служи и за тяхната защита от външни фактори.

В най-общи линии това са важните условия, на които трябва да отговори мястото, където ще скриете вашето злато. След като знаете тези изисквания, ще ви бъде много по-лесно да прецените дали вашите идеи за тайни скривалища са подходящи, или пък не толкова.

Няколко практични идеи къде да скриете злато вкъщи

Ето, че дойде време и за няколко практични идеи, които отговарят на горните правила и могат да ви послужат като вдъхновение.

Класическият вариант, разбира се, е в сейф. Ако разполагате с по-голямо количество злато или други скъпоценни предмети и пари, добра идея е да инвестирате в домашен сейф, където да ги съхранявате на сигурно и безопасно място.

Вашият фризер също може да е подходящо скривалище. Както добре знаем, фризерът често е пълен с много храна и не е сред първите места, на които крадците потенциално биха търсили скъпоценности. За допълнителна защита, сложете златото в кутия за сладолед или изберете друга подобна дегизировка, за да не се отличава то от останалите неща, които съхранявате там.

Фалшиви стени или окачени тавани са още една идея за по-недостъпно място, което може да послужи като добро скривалище. Като цяло, всякакви предмети, които съдържат кухини в себе си, могат да са ви от полза. Издълбани книги, саксии, вази или дори изкуствени камъни също са сред тях.

Подобни публикации

Как да бъдем продуктивни?

admin

Как да избера фирма за остъкляване на тераси?

admin1

Внимавайте с водната пързалка :)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .