Факти

Какво представлява и как се лекува кокаиновата зависимост

Кокаинова зависимост

Наркоманията е заболяване, което става все по-популярно. Все повече хора са изправени пред подобен проблем и веднъж попаднали в този „омагьосан кръг“, не знаят как да постъпят. Всеки вид зависимост трябва да се лекува незабавно. Това важи и за кокаиновата зависимост. Това е доста сложен вид наркотик, който води до пристрастяване и може да доведе до необратими негативни последици. Кокаинът е най-мощният стимулант на нервната система, открит в природата. Само няколко дози могат да бъдат достатъчни, за да причинят много силна психологическа зависимост и в бъдеще да доведат до продължителна тежка депресия. Поради тази причина е наложително, а може би и животоспасяващо, да се обърнете към лекар-специалист и да започнете навременно лечение на кокаинова зависимост.

Кокаиновата зависимост действа като еуфория. Действа стимулиращо на нервната система и повишава мускулния тонус, като по този начин подобрява паметта и концентрацията, помага за стимулиране на творческото мислене, а също така предизвиква наслада.

Употребата на кокаин може да бъде разпозната по физически признаци, а именно, че при зависимите пулсът и кръвното налягане се повишават, а зениците също се разширяват, без да реагират на ярко осветление. След като ефектът на веществото отшуми, настроението на пристрастения се променя драстично. Еуфорията внезапно се заменя с депресия, гняв и агресия. Той не може да преодолее това състояние сам, затова посяга към следващата доза.

Лечение на кокаинова зависимост, против волята на зависимия, най-вероятно няма да даде положителни резултати, а може да предизвика допълнителни конфликти или дори престъпления.
Лечението на кокаинова зависимост изисква търпение и големи усилия от страна на пациента. Първият етап от терапията се състои в прочистване на организма от кокаиновите остатъци, които се намират в тъканите седмици и месеци. Детоксът се извършва със специални препарати. Вторият етап от лечението се състои от психотерапевтични сесии, които помагат на човека, да се пребори с психологическия „глад“ за кокаин.

След основния курс на лечение пациентите преминават през рехабилитация, която има за цел да ги върне към нормалното ежедневие.

Подобни публикации

Никола Тесла – гений, целунат от Бога!

admin

Най-добрите шофьори в света :)

admin

Топ 10 природни феномена, за които не е намерено обяснение

admin