Любопитно

Как да се насладим максимално на наргилето всеки път?

цветно наргиле няколко различни дизайни

Има различни причини, заради които хората харесват да пушат наргиле. Някои го намират за добър начин за отпускане, за други пък е подходящо допълнение към медитацията им. Много хора познават в детайли какво е усещането от наистина добрия вкус от наргиле, докато за други това все още е непознато удоволствие.

Наргилето трябва да е изживяване. За щастие има някои доказани с времето стратегии, които е добре да имате предвид, ако сте от групата на неопитните пушачи на наргиле. Ето кои от тях е добре да имате предвид за максимално удоволствие:

Ползвайте лед/студена вода

Основен принцип на работа на наргилето е, че то използва водна филтрация. Когато димът премине през водата, той придобива мекота и става много по-приятен на вкус. По този начин няма и същото дразнещо усещане, каквото има при цигарения дим например. Именно водната филтрация прави тази голяма разлика. И експертите са категорични, че за най-добро качество дим от наргиле е препоръчително да се използва студена вода и лед. Особено ако сте си взели наргиле за вкъщи от Nargile.bg задължително изпробвайте да сложите 2-3 бучки лед в него.

Заложете на пресен тютюн

Тютюнът на наргилето е следващия важен фактор, на който да обърнете внимание. Колкото по-свеж тютюн ползвате, толкова по-добър вкус ще има наргилето. Обратното, ако тютюнът е застоял, ще усетите неприятен вкус и аромат. Затова винаги залагайте на най-добрите продукти за наргиле ако искате да изпитате най-голямо удоволствие от него.

Продухвайте маркуча на наргилето

Добра идея е да продухвате маркуча на наргилето по време на употреба. По тази начин ще избегнете проблема от задържане на дим в него, което обикновено води до неприятна миризма и вкус. Добре е също така да обърнете внимание и на качеството на маркуча, както и правилната му поддръжка. Той трябва да бъде почистван добре след всяка употреба на наргилето, защото в противен случай ще окаже неблагоприятно въздействие на вкуса при всяко дърпане.

Използвайте правилното количество тютюн

Една от по-често срещаните грешки при ползването на наргиле е добавянето на твърде много тютюн. Много хора си мислят, че по този начин ще си осигурят по-добър вкус. Но това не е така. Добавянето на повече тютюн от необходимото рядко води до добри резултати, а по-скоро обратното – вкусът става по-неприятен, като в същото време хабите повече материал. Важно е да намерите оптималното количество, което най-добре разкрива свойствата на наргилето. В повечето случаи е добре да започнете с по-малко, и съвсем леко да увеличите количеството тютюн до постигане на най-добрия резултат.

Ползвайте естествени въглени

Въглените за наргиле се делят на естествени и инстантни. Ако цените по-свежия и естествен вкус ползвайте първия вид. Със сигурност естествените въглени изискват малко повече търпение и подготовка, защото загряват по-бавно. Но пък крайният резултат е винаги превъзходен вкус на тютюна. Вида на въглените оказва директно въздействие на начина, по който наргилето се усеща. Затова е добра идея да залагате на естествените въглени за максимално добър резултат.

лимони и наргиле

Сменяйте водата при всяко ползване

При всяко ново ползване на наргилето е необходимо да сменяте водата. Може да правите това и по време на използване на наргилето, в случай че имате сесия с него, която продължава доста дълго. Водата бързо се замърсява по време на употреба, затова не забравяйте да налеете нова.

Осигурете си комфорт

Може би най-важното нещо при ползването на наргиле е да си осигурите приятна и спокойна атмосфера. Изживяването е по-пълноценно, когато не се налага да бързате, когато сте с любими хора и приятели, и може да се насладите на вкуса на наргилето по по-добър начин. Независимо дали ползвате наргиле вкъщи или навън, уверете се, че обстановката ви харесва и просто се отдайте на преживяването изцяло.

Всички тези съвети работят добре и могат да подобрят цялостното ви изживяване с наргиле. Обърнете им внимание и ще усетите разликата.

Подобни публикации

Фрапиращи кадри от катастрофата в Монсерат

admin

Моторните масла и добавки Bardahl – продукт на опит и професионализъм

admin

Пророчеството на Алберт Айнщайн

admin