Здраве

Как да не развалите ефекта от лазерната епилация?

ефекта след лазерна епилация

Лазерната епилация е сравнително нова за обществото ни и много хора допускат грешки, когато започнат с процедурите за обезкосмяване. С помощта на лазерна епилация Vivian Derma ще ви разкажем как да не развалите ефекта от сеансите и да получите бързи и оптимални резултати.

Не скубете косъмчета след лазерна епилация

Лазерната епилация действа чрез фокусиране на лъчи светлина към космените фоликули. Тази светлинна енергия се абсорбира от меланина (пигмента) в космения фоликул, който след това се нагрява. Разпространява се надолу по дължина, за да увреди луковицата на косъма. При повтарящи се процедури космените фоликули стават все по-слаби, а растежът на косъма – все по- рядък. В крайна сметка косъмът се уврежда до такава степен, че спира да расте.

За да бъде ефективна лазерната епилация, трябва да имате пигментирани косъмчета. Ако сте премахнали космите чрез скубане, издърпване или епилация, лазерът просто няма да работи. Без наличието на косъм, който да абсорбира лазерната светлина, не е възможно той да бъде увреден и да спре да расте. Заради това не скубете косъмчетата нито преди първата процедура, нито между различните процедури.

Целта на лазерната епилация е да се увредят структурите, които произвеждат космите. И това да се направи до такава степен, че косъмът да спре да расте изцяло. Методите за обезкосмяване като скубане и епилация между сесиите лазерна епилация, могат да доведат до по-силен растеж на косъма. Всеки път, когато косъмът се издърпва, независимо дали чрез епилация с конец, епилатор, скубане с пинсета или кола маска, се увеличава притокът на кръв към мястото. Това е обратното на това, което лазерната епилация се опитва да постигне. Нейната цел е да намали притока на кръв към космените фоликули и да “подложи на глад” косъмчетата, като ги принуди  да станат по-фини и по-слаби и в крайна сметка да спрат да растат.

Мога ли да използвам кремове за епилация по време на лазерен курс за епилация?

Също както и колата маска, така и кремовете трябва да се избягват по време на провеждане на курса за лазерна епилация. Причината се крие във факта, че те ще направят кожата по-чувствителна, което увеличава вероятността от нежелани странични ефекти. Освен това, тъй като кремът разтваря косъма, той може да направи процедурата по-малко ефективна или изцяло неефективна. Лазерът трябва да се “хване” за косъма, за да стигне до кореновата структура и да свърши работата си. Ако голяма част от косъма е разтворена, тогава това затруднява процеса. Ако сте решили да похарчите времето и парите си за лазерна епилация, със сигурност искате тя да бъде възможно най-ефективна.

разваляне на ефекта от лазерна

Мога ли да избелвам косъмчетата по време на курса за лазерна епилация?

Абсолютно не. Космите трябва да бъдат гладко избръснати преди процедурата, тъй като дългите косми, които се намират извън кожата, ще възпрепятстват работата на лазера и ще засилят усещането за болка. При избелените косми липсва меланин, така че лазерът няма да се “хване” за тях и няма да постигнете никакъв ефект колкото и процедури да направите. За съжаление, това е едно от нещата, с които лазерната технология още не се е справила.

Какво мога да направя, за да контролирам окосмяването между процедурите?

Най-добрият съвет, който можете да получите от специалистите в брашна е да се бръснете между процедурите. Препоръчваме ви да изчакате минимум 48 часа, но най-добре около 10-14 дни след процедурата, след което да обръснете всички третирани зони на тялото. Някои косми могат да паднат около 2-4 седмици след третирането, така че бръсненето ще помогне за ексфолирането на кожата.

Напълно нормално е различните косъмчета да имат различно време, в което порастват. Преди процедура обаче винаги трябва да обработите зоната, за да може да няма пораснали част от косъмчетата и те да са във фаза на растеж.

Център за лазерна епилация и козметични процедури Vivian Derma
Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив
Телефон: 0999 900 096

Web: https://vivianderma.com/

Подобни публикации

Как да говорим за хосписните грижи: Разговори със семейството и близките

admin

Здравословните ползи от овчето фета сирене

king content

HPP технология: запазване на храната за по-свеж и здравословен живот

admin1