Полезно

Как да изберем зимни гуми

С грайфер или без грайфер. Знаете, какво е грайферът на подметката на обувката, е това е и грайферът на автомобилните гуми. Той ни помага да балансираме по-стабилно на пътя, той прави по-добро сцепление с автомобила.

Предимства и недостатъци на различните зимни гуми:

В зависимост от ситуацията, най-добрият резултат при отрицателни температури са показанина “велкро”.

Шипове на автомобилните гуми имат много по-мек състав (поради което такива летни се износват много бързо) и каналите на протектора, изобилстватв сняг, киша и тънкият слой вода образува контакт на гумата с леда и се получава триене.

Температурата на външния въздух също е от ключово значение при избора на сгъваеми гуми. В температурния диапазон от 0 до -20 ° C, гумите с шипове се държат по-добре върху лед и така задържат колата.

Ако температурата е по-ниска, ледът става по-трудно преодолим и придобива свойствата на бетон –така кукичките шпайкове се превръщат в най-добрите резултати велкро.

В тази ситуация ниската температура и слънце, на горния слой лед, може да стане по-топла и закачена и нямат време да се оттече водата от контактната зона. Така се нараняват шиповете.

За райони, където зимата е лека и температурите рядко спадат под нулата, велкро ще бъде по-подходящ. За жителите на райони, където има изобилие от снеговалежи през зимата, зимните гуми са задължително условие на пътя.

Подобни публикации

Как да бъдем продуктивни?

admin

Какъв ламинат да изберем, споделят от CarpetMax

adminche

Как да смесваме модели като професионалист?

admin