Имоти Финанси

Как да изберем добър нотариус?

В случай че е дошло време за покупка на нов имот, без значение, дали се касае за движимо имущество, или недвижимо такова, то е време да помислите за нотариус, който да изповяда сделката.

По закон, в Република България, на места с население около 10 000 души се пада да оперира един нотариус. Например, ако сте в Бургас, то жителите са приблизително 400 000, то това означава, че могат да оперират 40 нотариуса.

Процесът по придобиването на имот е дълъг и сложен и затова е важно от самото начало да сте наясно с какво се захващате, какво предстои и какво да очаквате.

Най-лесният начин да си спестите нерви, време и усилия, е да напишете на един лист какви са вашите приоритети при избора на дом. Така лесно ще отсеете онези предложения, които не представляват интерес.

Когато приоритизирате ще видите, че парите ще бъдат далеч по-разумно изхарчени.

Изповядването на сделка при нотариус е абсолютно задължително начинание, тъй като по този начин сделката се узаконява.

Да се върнем на изповядването на сделката, както и какво трябва да знаете Вие?

Много е важно документацията да е изрядна. Преди да преминете към прехвърлянето на даден имот, първо запазете ден и час. Обсъдете го с ответната страна и започнете подготовка на документацията. Проучете внимателно и таксите и данъците, които ще трябва да се заплатят, както и вижте новите изменения, които влезнаха в сила в началото на 2020 година.

Естествено, служители на кантората ще Ви запознаят с всеки един детайл, но въпреки всичко имайте едно на ум, че ще трябват допълнителни средства, освен сумата за имота.

Препоръчваме Ви  нотариус в Бургас, ако сте в град Бургас.

Съществуват случаи на злоупотреби, и именно това трябва да предотвратите. Онлайн има сайт, в който са вписани всички практикуващи нотариуси в България, съветът ни е да го проверите и едва тогава да поверите сделката на дадено лице, утвърдено от държавата да изповядва сделки.

Подобни публикации

Как да намерите най-добрата оферта за ипотечен кредит?

admin

Как да оцените вашите финансови нужди преди да заемете кредит

admin

В Китай започнаха да отпускат кредити срещу залог на интимна снимка!

admin