Любопитно Спорт

Как така се случи, че маратонките отново са най-продаваните мъжки обувки?

В средата на миналата, 2019 година, канадски инвеститор плати половин милион щатски долара, за да закупи чифт лимитирана серия от последните модели маратонки на спортния гигант Nike. Освен близките и колегите му, учудени останаха и анализаторите на скъпите покупки и луксозните инвестиции, изненадани, че милионерът е предпочел спортна стока пред кюлче злато или просто стандартен часовник Rolex.

Манията по скъпи маратонки, между другото, съвсем не е само тенденция сред супер богатите хора. Мнозина потребители от САЩ, причисляващи се към средната класа, буквално се избиваха пред магазините на Nike в сензационния ден, предвиден за дебют на нова Air Max серия с по-висок от стандартната колекция клас, достигащ цена от 2000 долара за чифт. Всичко това учудва и нас, давайки ни основание да си задаваме редица въпроси.

На какво се дължи шеметната скорост, с която маратонките отново набират такава популярност?

След щателен анализ на спортния свят, модните тенденции, пазарът за спортни стоки и дори посоката на развитие на съвременната онлайн търговия и дигиталния свят, установихме няколко причини. Всички те обясняват по един или друг начин, но категорично, и взети заедно, уникалният възход на маратонките, заемащи вече доминираща позиция сред мъжките обувки изобщо. Убедени сме, че и за вас https://lotus-sport.bg/mazhko/mazhki-obuvki/mazhki-obuvki-nike ще бъде в пъти по-интересна и актуална, от която и да е страница за официални обувки, камо ли пък сандали или ботуши. Ето и част от обясненията за силния възход на маратонките за мъжкия гардероб изобщо:

  1. Потребителят все по-често е фокусиран върху фактора комфорт, когато пазарува и когато…живее изобщо! На имотния пазар, той търси удобен апартамент във връзка с разположението му, например има ли наоколо детски градини, близо ли е до работното място. Когато избира гардероба си, потребителят на 21 век прави същото – държи да е модерен, но и не и за сметка на удобството, защото забързаният начин на живот го изморява достатъчно много, за да се измъчва и със стягащи в петата официални обувки.
  2. Спортът е в апогея си. Не просто се появяват нови спортни дисциплини, но хората все по-често приобщават спортистите към така наречените селебритита. Доказателство за това, например, е увеличаващият се брой професионални спортисти сред инфлуенсърите.
  3. Потребителят на 21 век е ориентират към здравословния начин на живот. А освен храненето с био продукти и рецепти от безглутеновата диета, той включва и активния начин на живот, тоест редовно спортуване. Дали ще бъде джогинг, йога или други лесни за изпълнение в домашни условия упражнения, фитнес тренировки или практикуване на реални спортни дисциплини, всички тези дейности изискват не просто качествени спортни обувки, а наистина перфектни маратонки.
  4. Близо трета година големите имена в модата налагат дизайнерски решения, включващи класически спортни елементи в комбинация с официални аксесоари или дори цели части от дрехи. Все по-актуално е да срещнем красива млада дама с изискана пола до коленете и кецове, както и елегантен господин с маратонки и спортен панталон. В тази връзка, големите спортни брандове се възприемат за „важни“ на модната сцена и съвсем умишлено увеличават и колекциите, и цените си.

Подобни публикации

Тесла и планът на висшите сили

admin

Внимавайте къде сядате в парка! (Много смях)

admin

Истината за кристалните черепи

admin