Бизнес Имоти

Как да спестите пари за апартамент

Изправяли ли, сте се пред въпроса: Откъде да намерите голяма сума пари за закупуване на апартамент? Днес ще ви разкажем с любезното съдействие на Unique Estates.

Отговорът е – да спестете! За повечето обикновени граждани, тази задача изглежда невъзможна. Така ли е, нека да разберем.

За да бъде успешен процесът, човек се нуждае от мотивация за самоувереност, която ще го подкрепя за дълъг период от време. Повечето хора са твърдо убедени предварително, че със своята заплата и стандарт на живот е невъзможно да се натрупат голяма сума пари. По правило, това важи за онези, които не биха могли да спестят пари за нито едно основно нещо.

За по-добър резултат трябва да видите целта си, а именно крайното количество натрупване. Този индикатор зависи от вашите задачи. Най-просто казано: „Моята задача е да намеря луксозен апартамент под наем и количеството пари, което определя цената на това жилище“.

Важно е, да знаете точното число, а не приблизителното. Между другото, има едно предупреждение. Целта ви трябва да бъде постижима, тогава успехът на спестяванията ще са много вероятни.

Може да преминете към покупка на апартамент в малки стъпки: първо съберете пари за стая, а след това – за цял малък апартамент.

И така, ключът към успеха в техниката на натрупване е наличието на конкретни числа, пред очите ви. Динамиката на числата ще поддържа, докато резултатът не бъде постигнат. По-добре би било да имате тефтер, в който да записвате, и от време на време да проверявате и да правите изчисления. Изглежда естествено, но ако не се съобразите с това изискване, нищо няма да работи във ваша полза.

Важно е, редовно да записвате и сравнявате, колко пари сте получили, заделили и колко повече трябва да съберете. Тези три важни числа трябва да бъдат постоянно пред очите ви.

Съвет: не се ласкайте с мисълта, че ще успеете да спестите пари у дома – веднага го сложете в банката.

Препоръчително е, не само да разгледате, но и да анализирате ситуацията. Помислете за начините, по които може да увеличите доходите си и да намалите разходите. Разбира се, технологиите за натрупване на капитал не се ограничават до едно изчисление, има и други, сред които разглежданият метод е най-ефективният.

Така стигнахме до извода, че е възможно да се съберат пари, както за луксозен апартамент под наем, така и за покупка на обикновено жилище. Важно, в случая е, акцентът не трябва да се поставя, върху силата на волята, а върху убеждението за успех, методологията на натрупване и навика.

Източник: www.ues.bg.

Подобни публикации

Как да почистите вашия лаптоп от прах

admin

Централната банка на Европа намалява своите кредитни стандарти, за да предотврати кредитна криза

admin

Топ 10 на проектите, за които българите теглят кредит

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .