За Дома

Как да изберем битов текстил за бебе?

Преди да купите завивки за бебе, трябва да вземете предвид всички критерии и да определите кой е по-добре да изберете, т.е. кой продукт е идеален за бебето. Безспорно първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е удобството и комфортът. Детето трябва да има пълноценен сън, а текстилът в детското креватче не трябва да пречи за това.

Най-лесният начин да запазите одеялата свежи е да ги сменяте всяка седмица. Всеки материал има свои особености, които можете да научите от експерти или като прочетете етикета.

Синтетичните покривала изискват минимална поддръжка в сравнение с тези от естествени материали. Те изобщо не са претенциозни на грижи и се препоръчва да ги перете ръчно или в автоматична перална машина всеки месец при температури до 30°C.

Вълнените одеяла от всякакъв вид могат да се почистват само на ръка при температура на водата не повече от 30°C. Най-добре е да използвате специални продукти, но има и изключения. Например, експертите препоръчват кашмирът да бъде по-внимателно третиран и дри съветват да бъде химически почистен. Същото важи и за мериносовата вълна.

Копринените аксесоари за бебешко креватче, ако не са бели, не се нуждаят от редовно почистване. Те трябва да бъдат химически почистени само веднъж годишно. За профилактика одеялото може периодично да се разклаща и проветрява навън.

Бамбуковите одеяла са най-непретенциозните от всички естествени материали. Те могат просто да се вакуумират от време на време или да се дават на химическо чистене. За профилактика е необходимо да се проветрява продукта поне веднъж годишно.

Струва си да се отбележи, че пълното отсъствие на всякакви грижи за бебешките одеяла е неприемливо. Наистина при влажен и топъл микроклимат има много голяма вероятност от появата на микроорганизми, които са вредни за хората. Това е особено опасно за бебетата.

Днес на рафтовете на магазините и в интернет можете да намерите огромен брой производители на бебешки одеяла. Всички те се различават по качество, методи на обработка, модели, страна на произход, цени и други неща. За да не направите грешка при избора и закупуването на стоки, идеални за бебето, можете да се запознаете с няколко водещи компании от коментари и препоръки на доволни клиенти във форумите и социалните мрежи, след което да си направите изводи.

Подобни публикации

Перфектното почистване на покъщнина София започва с малки трикове

admin

Защо е добра идея да купим микровълнова фурна с транспортен дефект?

admin

ВиК услуга – смяна на щрангове

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .