Финанси

Какво се случва, ако пропуснете месечните плащания?

Може да е изкушаващо да пропуснете месец или два, когато става въпрос за изплащане и кредитни задължения. В крайна сметка сметките се натрупват и понякога парите са малко, така че пропускането на плащане или две не е голяма работа, нали? Това мислят много хора. Съжалявам, но това е грешно предположение.

Пропускането дори на едно плащане може да ви се отрази негативно

Да, липсващи плащания за вашите заеми за кола или къща, сметки по кредитни карти, студентски заем или други, ще се отрази негативно на вашето кредитно здраве! Пропуснатите плащания ще се покажат във вашия кредитен отчет и ще намалят резултата ви. Не забравяйте, че банките и кредиторите търсят добър кредитен рейтинг, когато вземат решения за одобряване на заеми и заявления за кредит. И за да влошите нещата, ще трябва да плащате такси за закъснение всеки път, когато пропуснете плащане. Колкото повече плащания пропуснете, толкова повече пари изгаряте в просрочени такси и толкова по-трудно е да наваксате плащанията си.

Може би сте пропуснали някои месечни плащания в миналото. Късно ли е да се оправят нещата? Абсолютно не! Винаги има шанс да подобрите кредитното си състояние и оценка, въпреки че може да отнеме известно време. Въпреки това е по-добре да започнете от някъде, отколкото да не започнете изобщо!

Поправете нещата и възстановете кредитното си състояние

Ето как да подобрите кредитното си състояние и да оцените, ако сте пропуснали плащания в миналото.

Стъпка 1 – Вземете най-новия си отчет за връщане на кредита. Ще можете да знаете кредитния си рейтинг и да видите какви точно плащания сте пропуснали през последните 12 месеца, след което да планирате най-добрия начин за уреждане на тези сметки.

Стъпка 2 – Бъдете в течение. След като уредите всичките си чакащи минали плащания, не забравяйте да плащате всичките си сметки навреме за напред. Култивирайте навик за последователност във вашите плащания, така че кредитният ви рейтинг да може да се подобри с времето. Един добър начин да направите това е да използвате функция за плащане с автоматичен дебит. Наличието на това означава, че няма да се притеснявате, че ще забравите или пропуснете месечните си вноски. Механизмът за плащане с автоматичен дебит ще гарантира, че необходимата сума за плащане (като месечното изплащане на заема за автомобил или друго) ще бъде приспадната автоматично от избраната от вас банкова спестовна или текуща сметка. Проверете в банката си за списък с участващи корпорации получатели, за да знаете кои плащания по заем могат да се управляват чрез автоматичен дебит. Можете също да зададете напомняния за плащане за себе си, като използвате различни приложения или съществуващите функции на календара на вашия смартфон.

И накрая, свържете се със законни съветници, ако сте изправени пред финансови затруднения, за да Ви предоставят безплатни финансови консултации, ако сте изправени пред затруднения с управлението на плащанията си.

Подобни публикации

Как да оцените вашите финансови нужди преди да заемете кредит

admin

​Съвети при избор на бърз кредит

admin

Заеми и безвъзмездни средства: каква е разликата?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .