Здраве

Няколко причини да изберете биорезонансна терапия пред други услуги

Биорезонансна терапия

Биорезонансната терапия е сравнително нова форма на лечение, която завладява медицинския свят. Доказано е, че е ефективен при лечение на различни състояния, от вируси до тревожни разстройства. Една от причините тази терапия да е толкова популярна е, че предлага холистичен подход към лечението. Стандартните лечения включват медикаменти и хирургия, но биорезонансната терапия може да работи с пациенти според графика им. Освен това, тъй като това е толкова нов метод, все още има много налични опции, когато става въпрос за доставчици и лечения. Ако търсите иновативна и новаторска форма на лечение, която предлага удобство и достъпност, то можете да се възползвате.

Какво представлява биорезонансната диагностика и терапия?

Биорезонансът е холистичен подход към диагностиката и терапията. Той използва устройства, които излъчват звукови вълни, за които се твърди, че засягат определени части на мозъка и дават информация за енергията, идваща от клетките, която казва на лекарите каква е причината за заболяването.

Франц Морел и Ерих Раше разработиха първата форма на биорезонансна терапия през 1977 г. Първоначално те я пуснаха на пазара като MORA Therapy, за Морел и Раше.

Практикуващият основно залепва електроди към кожата на пациента и с помощта на електромагнитни вълни те създават резонанс, за да разпознаят нездравословните клетки в тялото, като вирусните клетки. Устройството е в състояние да съпостави честотата и да накара аномалиите да изчезнат.

Тук можете да научите повече за ползите от биорезонансната терапия.

Въпреки че лекарствата имат доказани ползи за определени заболявания и страничните ефекти са добре известни, няма научни доказателства в подкрепа на твърденията, че няколко лекарства, взети заедно, действат по-добре или че един човек може да има полза от тях. Рискът да увредите тялото си и да станете зависими от конкретно лекарство е висок, както и шансът то да не действа според очакванията.

Много лекари вярват, че специфичните честоти и ритми, използвани за биорезонанса, помагат да се насочат към определени области на мозъка и дават по-добри резултати от традиционните терапии. Освен това много пациенти установяват, че лечението е по-малко инвазивно от другите методи и не изисква дългосрочен ангажимент.

Биорезонансната терапия е по-евтина

Има много причини, поради които биорезонансното диагностициране и лечение е по-евтино от другите форми на лечение. Първо, не изисква голямо време или големи финансови инвестиции. Второ, това може да се направи в упоменато от пациента свободно време, което е особено удобно за тези, които са заети или са с ограничена подвижност. Трето, биорезонансната терапия често е ефективна въпреки ниската си цена – в сравнение с други форми на лечение, тя осигурява висока възвръщаемост на инвестициите.

Той е по-персонализиран

Този тип лечение е персонализирано за всеки индивид и може да помогне при различни проблеми.

С този вид терапия вие се третирате като индивид, а не като пореден номер пациент. Вашият терапевт ще вземе предвид вашата уникална история и текуща ситуация, за да създаде план за лечение, който е специално съобразен с вашите нужди. Тъй като няма две напълно еднакви тела, можете да сте сигурни, че практикуващият е посветен само на вас и лекува вашето конкретно състояние.

Терапията може да се използва при голямо разнообразие от състояния

Доказано е, че биорезонансната диагностика и терапия е ефективна при лечение на тревожност и депресия, както и при други психични проблеми. Освен това може да помогне за облекчаване на болката и подобряване на цялостното качество на живот. Доказано е, че използването на биорезонансна терапия е полезно при лечението на голямо разнообразие от физически състояния като хронична болка, фибромиалгия и артрит.

Той лекува и симптомите и причината

Докато стандартните методи на лечение се фокусират повече върху диагностицирането на заболяването, отколкото върху лечението на симптомите, те не разкриват причината, довела до състоянието. Например, ако сте диагностицирани с хипертиреоидизъм, лекарят ви казва, че щитовидната ви жлеза е свръхактивна, но никой не ви казва причината за заболяването. Това е мястото, където се намесва биорезонансната терапия. Практикуващите тези лечения се ръководят от предпоставката, че заболяването започва с клетките и се фокусират върху откриването на това, което го причинява. Най-често премахването на стреса от тялото води до изчезване на симптомите.

Кой може да се възползва от биорезонансната терапия?

Някои хора, които могат да се възползват от биорезонансната терапия, включват тези, които страдат от хронична болка, тези, които имат затруднения със съня, и тези, които имат проблеми със стреса. Биорезонансната терапия също може да бъде полезна за лечение на тревожни разстройства, хронично стресово главоболие и посттравматично стресово разстройство (ПТСР).

Обикновено са необходими 3-6 сесии, за да подейства терапията, а може и да се почувства добър резултати и по-бързо.

Подобни публикации

Как да се погрижите за кожата през зимния сезон?

admin

Здравословните ползи от овчето фета сирене

king content

Въздействието на артрита върху ежедневието и как ортопедията може да помогне

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .