Полезно Финанси

Все повече платежоспособни българи предпочитат бързите кредити пред банките

Все повече платежоспособни българи дават приоритет на компаниите за краткосрочни кредити пред банките. До това заключение стигна финансистът Христо Христов в свой анализ на сегмента за онлайн кредити. Това е резултат от малкия брой работещи, които не могат да докажат своите доходи.
Покачването на размера на теглените бързи кредити се съпътства и от друг положителен факт – намаляване на „лошите“ кредити. Това, че хората теглят гъвкави заеми от Интернет и ги обслужват редовно означава, че има значителна част от платежоспособни потребители, които по ред причини избират небанковите кредитни дружества, когато попаднат в затруднена финансова ситуация.
Този анализ сочи, че сегментът, който е сфера на предоставяне на финансови услуги на небанковите доставчици, се развива.

Според отчет на Българска Народна Банка, свързан с тегленията на кредити, общия обем се влияе от различни фактори.

Общият размер на теглените заеми от дружествата, специализирани в микро кредитиране нараства и същевременно обемът на необслужваните заеми намалява.

Ако се вгледаме в топ 10 на най-динамично развиващите се и утвърдени кредитни компании в страната, можем да изведем заключението, че наложилото се разбиране, че този сегмент от кредитния пазар не е от значение за банките, вече е мит. В значителен брой от случаите профилът на кандидатите за теглене на заем от тези небанкови финансови институции се е свързвал с нередовни плащания и лошо цкр, което е довело до търсене на алтернативи, тъй като банките са отказвали да отпуснат кредит. В миналото се считаше, че хората, които получават отказ от банковите кредитори, се принуждават да кандидатстват за парична помощ в труден за тях икономически момент от фирмите за бързи кредити. По тази причина, банките не се интересуваха от този сегмент. Последните отчетни данни на БНБ обаче сочат друго.

ВИЖТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК :

Подобни публикации

Анализ на европейските антикорупционни практики по проекта „Общество, антикорупция, администрация”

admin1

Да се насладим на момента: Готвенето – страст или необходимост?

king content

Какви са топ тенденциите в интериора на банята? (Снимки)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .