Любопитно

Интересни факти за кухните

Кухня – това е може би едно от най-важните, ако не и най-важното място в цялата къща. В него не само се приготвя храната, но и консумира. Тук най-често се среща цялото семейство. В кухнята се обсъждат последните събития и новини.

Има много интересни факти за кухните и свързаните с тях неща. Статията е предоставена с любезното съдействие на чистота.com. Те са екипът, които ще допринесе, когато се нуждаете от почистване на тавани от боклук.

Ето и любопитните факти, за които предполагаме не знаете:

Факт 1

Знаете ли, че до 1717 г. кухнята в Русия се наричала кухня? И самата дума “кухня” е от латински произход. Директно в славянските езици тази дума идва от немски. И се превежда като стая за готвене.

Факт 2

Кухните често се възлагат не само на една стая в къщата, а понякога дори и на цяла сграда. Ако пивоварната се помни с приготвянето на бира, тя се нарича пивоварна. И ако хлябът е бил направен там, тогава е наричана стая за хляб.

Факт 3

Населението на Земята, всяка година, прекарва средно по три трилиона часа в кухнята. Само си помислете колко много време е това!

Факт 4

Има стотици забавни ситуации, в които кухнята не се използва по предназначение. Няма да споменаваме с имена или данни за тях, предполагаме колко нелепи могат да са.

Факт 5

Сега кухнята може да бъде окачена, дори на дърво. Така в Швейцария в края на миналата година изобретяват къщата-балон, който лесно пасва за 2-ма души. Такава стая може да бъде спусната във водата, прикрепена към сграда или дърво. В този балон има място за хранене, което е достатъчно за 40 часа осветление и 30 минути за готвене. Стойността на чудотворна къща наброява $ 3,000.

Факт 6

В кухните на различни страни често няма едни и същи домакински и електрически уреди. Така хора от единия край на земното кълбо могат да гледат кулинарни предавания излъчвани от друг континент и заедно да приготвят едно и също ястие.

Подобни публикации

Най-загадъчните същества в света! Йети, чудовището от Лох Нес и други! (ВИДЕО)

admin

Чудите ли се как ще изглеждате в бъдеще? Вижте сега!

admin

Откритията на древен Египет !!!

admin