Анализ Любопитно

Агент от ФБР споделя своя опит за човешкото поведение

December 1964: Johnny Carson, star of NBC's 'Tonight' show, one of the channel's flagship, colour programmes. (Photo by Keystone Features/Getty Images)
Декември 1964: Джони Карсън, звезда на шоуто на NBC „Tonight“, един от водещите програми в цветовете на канала.

Според направено изследване, по-щастливият израз на лицето, може да ви накара да изглеждате по-надеждни. Изследването е направено в Лабораторията за социално възприятие към Университета в Принстън.

Използвайте чара си

Най-доброто, което можеда направите, е да се самообучавате, за да бъдете очарователни, когато общувате с другите. Джак Шафер, психолог и пенсиониран специален агент на ФБР, който е автор на “The Like Switch”, посочва Джони Карсън като квинтесен пример за някой, който предпочита да бъде сам, но се научи да бъде изключително общителен за камерата. Късният домакин на “The Tonight Show” ще измина години без да дава интервюта и веднъж казал на LA Times, че 98% от времето, когато се завръща вкъщи след шоуто, вместо да избират да се социализират с блестящите.

“Карсън е изключителен интроверт, който се е тренирал да бъде екстроверт”, казва Шафер. “Веднага след като шоуто свърши, той се прибра у дома, но по телевизията той беше известен с своите усмивка, смях и шеги.

Повдигане на веждите

И така, какво можем да направим, за да бъдем по-чаровни за останалите? Шафер казва, че чарът започва с простото повдигане на веждите.

“Нашият мозък винаги изследва околната среда, за да идентифицира пи сигналите за приближаването на приятел или враг”, казва той. “Трите основни неща, които правим, когато се приближим към някой, който ни показва, че не сме заплаха, са: повдигане на веждите – бързо движение на вежди, което продължава около половин секунда, леко накланяне на главата и усмивка. “

Експертите са съгласни, че следващата тайна към привилегията другите да ви харесват, се крие в начина ви да взаимодействате с другия човек. На първо място това означава да не говорите за себе си.

“Златното правило на приятелството е, ако накарате хората да се чувстват добре с вас, те ще ви харесат”, казва Шафер. Кабане се съгласява, но казва, че това работи само, ако покажете интерес към това, което те казват.

Представете си, че другият е човек, който се занимава с филми. Те стават все по-очаровани от вас, колкото повече научавате за тях. Ще откриете, че когато ги наблюдавате, изслушвате и проявявате истински интерес към техните маниери и личност, те ще започнат да ви харесват все повече. 

Фокусирайте погледа си върху очите им. Поддържайки това ниво на контакт с очите, ще създадете впечатление за интерес

Шафер предлага да се правят емпатични изявления, които биха могли да отразят някои неща от онова, което чувства другият.

“Веднъж видях един студент в асансьор, който изглеждаше доволен от себе си”, обяснява той. – Казах му: “Изглежда, че сте имали добър ден.” Той продължи да ми разказва за това как просто се подготвя за тест, който ще бъде след няколко седмици. 

Ако знаете повече за човека, с когото говорите, може да сте още по-ефективни.

“Вместо пряко ласкателство, вие може да позволите на хората да се ласкаят сами”, казва той. След като разберете възрастта на човека отсреща, може да му кажете нещо като: “Вие сте на 30 години и пишете за Би Би Си? Не много хора могат да направят това толкова млади”. 

В ситуация на работа в екип, може да направите нещо, от което много хора се страхуват. Може би сте чували нещо за човека, с когото говорите, което ви позволява да изведете конкретни теми, които са свързани с него. Можете да кажете, например: “Чух, че това чудесно нещо се е случило на вас и бих искал да чуя историята лично”.

Намерете обща тема

Може да се подчертаете и общото основание, дори когато вашите мнения се различават. Очарователните хора обикновено умеят да намерят обща основа с хората, с които взаимодействат.

Винаги е добра идея да говорите за текущите събития и новините, тъй като това са най-общите неща, които хората обсъждат. Шафер също съветва да търсим общи белези, по които си приличате с другите: “Вие сте от Калифорния… Аз също съм от Калифорния!”. Добра идея е да поддържате разговора, например: “Вие сте от Калифорния? Аз също се ндявам да посетя Калифорния през следващата година!”. Може да кажте също” Нима сте от Калифорния? Какво съвпадение… дъщеря ми работи за фирма в Силиконовата долина.”

Подобни публикации

Ние унищожаваме планетата, а невинните плащат много за това наше безхаберие!

admin

Продуктови видеа за електронна търговия

admin

Възприемане, декодиране, разбиране на символи и интерпретация

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .