Полезно

Избирай и класирай предложенията за работа

Както често се казва, в морето има толкова много риби, че трябва да пропуснете някои и да хванете няколко. Това изображение може да се приложи към света на работата: когато търсим нова работа, трябва да направим селекция от офертите за работа, които съответстват на нашия профил и които ни интересуват, тези, които се приспособяват малко по-малко към нашия профил, но ни интересуват просто толкова, а останалото трябва да се откажем. По-добре не губете време в отговор на оферти за работа, които не отговарят на нашия профил.

 

За оферти, за които нашият профил съвпада на 100%, няма проблем. Единственото нещо, което трябва да направите, е да адаптирате малко шаблона за автобиография, така че да отговори изрично на офертата и да го изпрати заедно с текст за презентация на нашия профил. Вербувачът ще знае точно кой си и какво търсиш.

 

За свободни работни места, които ни интересуват, но които отговарят по-малко на нашия профил, е важно да прецизирате още веднъж кандидатурата си, преди да я изпратите, в противен случай възможностите да бъдете избрани за позиция ще бъдат по-малко. Подчертайте силните си страни и ако има теми, които не овладявате, опитайте се да покажете какво би могло да донесе вашето знание на тази позиция и че сте мотивирани да се учите (освен ако това не е основен и решаващ момент за набиране. Ако случаят е такъв, по-добре е да откажете офертата).

 

Не забравяйте, че кандидатстването за компания е не само искане на работа, но и споделяне на атмосфера, ценности … Въпреки това е важно да се определи дали офертата отговаря на това, което изследвате и дали други фактори като стойностите на компанията, нейния размер, предимствата, които предлага, нейното географско местоположение … също отговарят на вашите критерии. Идеята е да се проектирате във компания и да растете с нея. Ако имате някакви съмнения относно това как да направите автобиография, не се колебайте да разгледате нашите различни статии, пълни с добри съвети!

Подобни публикации

Освежете спалнята с пъстра цветова схема

admin

5 Малко известни фактори, които могат да повлияят на онлайн репутацията Ви

desito

Как да подобрите немския си език?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .