Полезно Факти

Знаете ли как да се освободите от стреса?

Стресът е чест спътник в ежедневния ни начин на живот. Във все по-бързо развиващия се съвременен свят е важно да се предприемат стъпки и да се премахнат източниците на стрес. Това е необходимо не само в тихите фази, а по време на много стресиращи ситуации е напълно задължително.

Стресът натоварва не само психиката, но и тялото – често с трайни последици. Ето защо, предприемането на кратка почивка от професионалните задължения или грижите към семейството в средата на работния ден не е признак на мързел, а на мъдрост. Само хората, които знаят как да се грижат за себе си, могат да се грижат добре за другите.

Съществуват различни фази на стрес. Какво може да се направи запрекъсване на порочния кръг?

Стресът сам по себе си не е лошо нещо. Правилното количество на натиск насърчава концентрацията и добрите резултати, тъй като ако искате да мобилизирате ума и тялото си, трябва да има минимална доза напрежение, което да стимулира адреналина и тонуса. Но когато стресът стане хроничен, вашето здраве е в опасност. Амбициозните и активни хора са особено изложени на риск.

“Алармиращото състояние” на стреса се отразява в повишената мотивация и пълната ангажираност, независимо дали става въпрос за работното място или семейния живот. По този начин вашето собствено здраве често се пренебрегва. Това може да ви накара да загубите фокус върху цялостната картина и да се преминете над личната си граница, ако не се отпуснете достатъчно. Това често е последвано от “фаза на съпротива”, при която личните въпроси се игнорират и се оттегляте от социалната си среда.

Като пренебрегва важните, спокойни фази на деня в полза на източника на стрес, животът става скучен. Започвате да живеете само заради неща като работа, проекти, планове или семейство. В най-лошия случай това може да доведе до усещане за празнота, от която да нямате сили да се отървете – прегарянето или депресията често са резултат от това. За щастие, има многобройни успешни начина да се измъкнете от този порочен кръг или да го избегнете напълно.

 

Резултат с изображение за Знаете ли как да се освободите от стреса

Подобни публикации

Оригинални и неочаквани подаръци за рожден ден

desito

Доверете се на професионален домоуправител

admin1

Освежете спалнята с пъстра цветова схема

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .