Любопитно Обща категория Полезно

Емоционалната зрялост е по-важна от всяка романтична приказка

Не е здравословно да се иделизира прекалено много идеята за истинската любов. В крайна сметка създаването и запазването на нереален образ в ума ни може да ни попречи да се срещнем с “най-добрия” за нас човек. Вместо това ние може да останем дълго време сами в чакане на “перфектния” за нас човек, който не е нищо повече от една фантазия. Добра идея е да имате предвид, че истинската любов не е определен човек, а се намира в ума ви.

Това означава, че най-добрите взаимоотношения следва да бъдат изградени по “съзнателен” начин с разбиране, осмисляне и емоционална зрялост.

За по-добро разбиране опитайте следните съвети:

Най-доброто, което можеш да направиш за себе си, е да не търсиш съвършения човек. Започнете със себе си, създайте най-доброто “вие”, което можете да бъдете; станете версията на себе си, която наистина харесвате и обичате.

Изградете емоционалната си зрялост, укрепвайте самоуважението си и защитавайте вашите ценности.

Важно е да се научите да бъдете доволни сами, защото така ще разберете че да е сам човек, не е опасно или вредно. Не принуждавайте никого да бъде с вас, защото се страхувате, да се почувствате самотни.

Никога не губете ентусиазма от започване на нови взаимоотношения. Не се страхувайте да направите същите грешки от миналото; вярвайте, че сте научили много и знаете точно от какво имате нужда.

Ако имате ясна представа за това, какъв партньор искате тогава ще срещнете именно типа човек, който бихте искали да имате в живота си. Най-вероятно точният човек ще бъде отражение на вас самите.

И накрая, винаги помнете: Заслужавате да обичате и да бъдете обичани. Никога не си казвайте нещо по-различно.

 

couple-3758701_960_720-760x441 (1)

Подобни публикации

Как се връзва плажен шал?

admin

Невероятни вълни изненадват хората до като са на плажа !!!!

admin

Едни от най-неуспешните прически, правени някога

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .