Здраве

Грижа за кожата: 5 съвета за здрава кожа

Грижа за кожата: 5 съвета за здрава кожа

Здрава кожа може да се постигне с добра грижа за кожата, заедно със здравословен начин на живот. Тези действия също помагат за забавяне на стареенето и предотвратяване на различни кожни проблеми. Ето 5 съвета за здрава кожа.

Грижа за кожата: 5 съвета за здрава кожа

Защитете кожата си
Съществена част от здравата кожа е да се грижите за кожата си и да я предпазвате от слънцето. Продължителното излагане на слънце може да причини бръчки, възрастови петна и да увеличи риска от рак на кожата. Професионална козметика за лице за жени и козметични студия.

За пълна защита от слънцето, стойте далеч от слънцето, но ако ще се излагате, използвайте слънцезащитен крем с SPF най-малко 15. Слънцезащитният крем не е нещо, което трябва да го направите и забравете, трябва да нанасяте отново на всеки няколко часа , или ако плувате нанасяйте по-често.

Другият начин да защитите кожата си е като бъдете нежни с кожата си. Използването на суров ежедневен почистващ препарат може да раздразни или увреди кожата ви. За нежна почистваща рутина:
Ограничете времето за баня и душ и използвайте топла вода, тъй като горещата вода и дългите душове или вани премахват мазнините от кожата ви и оставят кожата да се чувства суха и сърбяща.
Изберете меки почистващи препарати, които не отделят маслото от кожата ви.
След измиване на лицето или къпане внимателно подсушете кожата си с кърпа, така че малко влага да остане върху кожата ви.
Използвайте ежедневен овлажнител и крем за лице, които са подходящи за вашия тип кожа.
Хранете се здравословно
Това, което ядете, може пряко да повлияе на здравето и външния вид на кожата ви. Здравословната диета ви помага да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин.

В зависимост от вашия уникален тип тяло, може да имате отвращение към храната, но като цяло яденето на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини е безопасен залог. Пиенето на много вода помага да поддържате кожата си хидратирана.

Включете ежедневна рутинна грижа за кожата

Когато оставите нещо и не го поддържате, то ще започне да се разпада или ще покаже признаци на стареене. Кожата ви е по същия начин. Трябва да обръщате внимание на кожата си и да се грижите за нея. Някои начини за включване на ежедневна грижа за кожата са:

ексфолирайте за по-малки изглеждащи пори
винаги почиствайте лицето си преди лягане и нанасяйте нощен крем
овлажнявайте всеки ден
използвайте качествени продукти за грижа за кожата, одобрени от специалист по грижа за кожата

Не пушете
Пушенето не само е изключително вредно за вашето здраве, но и допринася за появата на бръчки, което прави кожата ви да изглежда по-стара.

Пушенето също така уврежда колагена и еластина, които са влакната, които придават здравина и еластичност на кожата ви. Повтарящите се движения на лицето, които правите, когато пушите, също допринасят за появата на бръчки.

Управлявайте стреса

Стресът може да причини отрицателни ефекти върху вашето тяло, здраве и кожа. Стресът може да предизвика обриви и други кожни проблеми и да направи кожата ви по-чувствителна.

Предприемете действия, за да управлявате стреса си и да насърчите здравословен живот и тяло. Осигурете си подходяща почивка, спортувайте и отделете време за неща, които ви харесват, с хора, които ви харесват!

Подобни публикации

5 неочаквани причини, поради които холестеролът може да скочи

admin1

Изофлавони и женското здраве

admin

Справяне със симптомите на ХОББ и подобряване на качеството на живот

redactort
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .